West Ham získal vítězství nad týmem Bačka Topola a zajistil si postup do play off Evropské ligy

West Ham získal vítězství nad týmem Bačka Topola a zajistil si postup do play off Evropské ligy

Vítězné skupiny postoupí přímo do osmifinále, druhé týmy čeká 1. kolo play off a týmy na třetích místech budou pokračovat ve vyřazovací fázi Konferenční ligy. V posledních zápasech se střelecky prosadil Tomáš Souček, který je středním záložníkem týmu West Ham. V utkání proti Burnley a Nottinghamu skóroval a také se trefil ve dvou zápasech za národní tým. Souček se tak stal tahounem týmu a pomohl West Hamu k vítězství.

Německý celek Freiburg potvrdil postup do další fáze soutěže jednoznačným vítězstvím nad Olympiakosem. Gregoritsch se blýskl hattrickem a celkem nasázel soupeři čtyři branky. Rakouský útočník se v předchozích 14 soutěžních zápasech v této sezóně neprosadil ani jednou, ale tentokrát se mu podařilo skórovat.

Ve skupině A vedou Freiburg a West Ham, oba týmy mají na svém kontě 12 bodů. Olympiakos Pireus je na třetím místě se čtyřmi body a poslední je Bačka Topola s jedním bodem.

Ve skupině B vede Brighton s 10 body, druhé místo patří Marseille s osmi body. AEK Atény mají čtyři body a Ajax Amsterdam dva body.

Sparta Praha zvítězila nad Betisem Sevillou a momentálně se nachází na třetím místě ve skupině C s sedmi body. Betis Sevilla je první s devíti body, druhé místo patří Glasgow Rangers se sedmi body a Aris Limassol je poslední s třemi body.

Ve skupině D vede Bergamo s 11 body, Sporting Lisabon je druhý s osmi body. Štýrský Hradec má čtyři body a Čenstochová také čtyři body.

Rennes je první ve skupině F s 12 body, Villarreal je druhý se šesti body. Panathinaikos Atény mají čtyři body a Maccabi Haifa je poslední s jedním bodem.

Tyto výsledky a tabulky naznačují, jaké týmy mají největší šanci postoupit do další fáze soutěže. Vítězné týmy skupin postoupí přímo do osmifinále, druhé týmy budou hrát 1. kolo play off a týmy na třetích místech budou pokračovat ve vyřazovací fázi Konferenční ligy.