Yamal dosáhl rekordního gólu a překonal Pelého jako nejmladší střelec velkého turnaje.

Yamal dosáhl rekordního gólu a překonal Pelého jako nejmladší střelec velkého turnaje.

Yamal si za nepříznivého stavu navedl míč na střed a výstavním obstřelem z 20 metrů jej poslal o tyč do sítě. Talent Barcelony kromě gólu překonal i další Pelého rekord, když se stal nejmladším hráčem, který nastoupil v semifinále velkého turnaje.

Rekordní střelecký zápis na Euru dosud držel Johan Vonlanthen, jenž v roce 2004 dal gól shodou okolností rovněž Francii. Švýcarskému útočníkovi se to povedlo ve věku 18 let a 141 dní.

Yamal, mladý talent z Barcelony, nedávno vstoupil do historie fotbalu tím, že se stal nejmladším střelcem na velkém turnaji a překonal tak legendárního Pelého. Jeho úžasný gól z 20 metrů za nepříznivého stavu ukázal jeho schopnosti a talent.

Tento úspěch Yamala znamená, že překonal rekord Johana Vonlanthena, který držel titul nejmladšího střelce na Euru od roku 2004. Vonlanthen dokázal skórovat ve věku 18 let a 141 dní, ale Yamal ho nyní překonal a zanechal své jméno v historických knihách fotbalu.

Je jasné, že Yamal má před sebou velkou budoucnost a jeho schopnosti a talent ho mohou vést k ještě větším úspěchům. Fanoušci fotbalu se mohou těšit na sledování tohoto mladého talentu, který již teď ukazuje svůj potenciál na mezinárodní scéně.