Zacha otevřel skóre proti Torontu, Pastrňák těsně minul rozhodující gól.

Zacha otevřel skóre proti Torontu, Pastrňák těsně minul rozhodující gól.

Zápas mezi Bostonem a Torontem skončil vítězstvím Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech. Klíčovou roli sehrál český centr David Pastrňák, který otevřel skóre zápasu a vytvořil pobídku pro Brandona Carla, který skóroval. Pastrňák tak navázal na svou pětizápasovou bodovou sérii a svou bilanci vylepšil na čtyři góly a tři asistence.

Ve druhé třetině se Boston dostal do dvoubrankového vedení díky gólu Jakea DeBruska. Toronto však dokázalo srovnat skóre během jedné minuty a pěti sekund. Nejprve se prosadil Mitchell Marner a poté vyrovnávací branku vstřelil Auston Matthews.

Vítězný gól měl na hokejce David Pastrňák v 58. minutě, ale jeho rána skončila pouze na tyči branky Ilji Samsonova. Bod navíc tak Bruins získali až v samostatných nájezdech, ve kterých se prosadili DeBrusk a Charlie Coyle. Díky tomuto vítězství se Boston stal lídrem Východní konference, zatímco Toronto prohrálo potřetí za sebou a je na šestém místě.

Další vítězství si připsali hokejisté New Jersey. Devils porazili Minnesotu 5:3 a posunuli se na třetí místo Východní konference. Nejvíce se blýskl Jasper Bratt, který zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence. Ondřej Palát připravil druhou branku New Jersey a zaznamenal svůj třetí bod v této sezóně.

Český brankář Vítek Vaněček pomohl k výhře svého týmu Washingtonu. Ve svém pátém vítězství v této sezóně zakončil zápas s 88% úspěšností zásahů.

Ottawa Senators se nedaří na začátku sezóny. V devíti zápasech získali pouze osm bodů a jsou předposlední na Východě. Domácí prohru s Los Angeles neodvrátil ani Dominik Kubalík, který se prosadil podruhé v této sezóně.

Nejlepší střelec jarního světového šampionátu v přesilové hře dostal nabito od Clauda Girouxe a snížil na 1:3. Ottawa vstřelila kontaktní branku, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Senators prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Naopak Los Angeles Kings mají opačnou bilanci.

V ostatních zápasech NHL zvítězili týmy NY Rangers, Carolina, Columbus, Florida, New Jersey, Dallas, Arizona, Seattle a Vegas.