Zachův trenér fascinován novou útočnou strategií „atomovka“ v Bostonu, která funguje jako den a noc

Zachův trenér fascinován novou útočnou strategií „atomovka“ v Bostonu, která funguje jako den a noc

Bostonští Bruins se po tornádu na letním přestupovém trhu snaží ladit sestavu na blížící se sezonu NHL. Trenér Jim Montgomery již má jasno v brankovišti, kde ovládnou pozice Linus Ullmark a Jeremy Swayman. Obrana je však stále otazníkem, zejména třetí pár. Jakub Zbořil, který nejspíše začne mimo základní sestavu, nemá příliš nadějí na stabilní místo.

V útoku je také mnoho nevyřešených otázek, zejména ve třetí a čtvrté formaci, kde bojuje o místo i Jakub Lauko. V minulé základní části posbíral solidních 17 bodů (10+7) ve 35 zápasech. Ani první dvě lajny se zatím nevykrystalizovaly. Původně se očekávalo, že Marchand, nový kapitán klubu po Bergeronovi, bude nastupovat s Charliem Coylem a Jakem DeBruskem nebo Trentem Fredericem. David Pastrňák měl doplňovat James van Riemsdyk nebo opět DeBrusk.

Během tréninkového kempu však vznikly další možnosti. Montgomery například spojil Marchanda, Zachu a Pastrňáka, tedy nejlepší levé křídlo, nejlepšího centra a nejlepší pravé křídlo. Tato kombinace má smysl a podle novináře Nicka Gosse z televize NBC by mohla fungovat dobře. Pastrňák a Marchand se znají velmi dobře, protože dlouho tvořili s Bergeronem formaci „Perfection Line“, která byla jednou z nejobávanějších v lize.

Montgomery by mohl postupovat podobně jako jeho předchůdce Bruce Cassidy a posunout Pastrňáka do jiné lajny, aby lépe rozložil útočnou sílu týmu. Zacha by pak mohl nahradit Bergeron. Český centr sice nemá takové jméno jako Bergeron, ale v minulé základní části za ním zaostal jen o bod, když zaznamenal 21+36 bodů.

Marchand chválil trénink s Zachou a Pastrňákem a uvedl, že jim to spolu jde dobře. Pastrňák je jedním z nejlepších střelců v lize a Zacha udělal loni obrovský skok. Montgomery si také všiml pokroku u českého centra a řekl, že je důležitou součástí týmu.

Jak se sestava Bruins nakonec ustálí, se ukáže během kempu. Zápasová generálka se koná v noci na pátek proti New York Rangers.