Žádná česká tenistka neuspěla, Hráčkou roku se stala Polka.

Žádná česká tenistka neuspěla, Hráčkou roku se stala Polka.

Na nedávné slavnostní ceremonii ženské tenisové asociace WTA byla oznámena jména vítězek v různých kategoriích. Tato událost je vždycky velkým přehlídkou talentu a úspěchu v ženském tenise. Letos se na ni těšilo i mnoho fanoušků českého tenisu, protože pětice českých hráček měla naději na získání ocenění.

V kategorii „Hráčka roku“ se stala vítězkou australská tenistka Ashleigh Barty. Barty se v roce 2021 stala světovou jedničkou a vyhrála Wimbledon. Její konzistentní výkony a úspěchy ji jasně odlišují od ostatních hráček.

V kategorii „Nováček roku“ zvítězila čerstvá francouzská hvězda Clara Tauson. Tauson se proslavila svými výkony na juniorském okruhu a letos se představila i mezi profesionálkami. Její vítězství na turnaji WTA v Lyonu ji potvrdilo jako jednu z největších nadějí do budoucna.

Další kategorií je „Hráčka s největším pokrokem“, a tu si odnesla Češka Barbora Krejčíková. Krejčíková letos vyhrála French Open jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře. Její výkony na grandslamových turnajích ji katapultovaly na světovou scénu a stala se jednou z největších překvapení sezóny.

V kategorii „Hráčka s nejlepším návratem po zranění“ zvítězila Serena Williams. Americká legenda se po zranění vrátila do hry a opět ukázala svou sílu a odhodlání. Její návrat na dvorce byl přivítán s nadšením fanoušků po celém světě.

Poslední kategorií je „Hráčka s nejlepším výkonem ve čtyřhře“. Tuto cenu si odnesla dvojice Hsieh Su-Wei a Elise Mertens. Tyto dvě hráčky se staly dominantními silami ve čtyřhře a jejich spolupráce se vyplatila. Jejich vítězství na Australian Open a Wimbledonu je jasným důkazem jejich schopností.

I když české hráčky letos ocenění nezískaly, jejich úspěchy a talent jsou stále obdivuhodné. Doufejme, že příští sezóna jim přinese ještě větší úspěchy a možnost stát se součástí této prestižní události.