Záhadné zmizení hokejových reprezentantů stále zahaluje počasí nebo chyba ležérního pilota

Záhadné zmizení hokejových reprezentantů stále zahaluje počasí nebo chyba ležérního pilota

Hokejisté, kteří měli večer hrát v Londýně přátelský zápas, se nakonec dostali na své místo určení pomocí zvláštního letadla. Pařížské letiště bylo totiž kvůli špatnému počasí uzavřeno a žádné mezinárodní letouny nemohly odletět.

Zvláštní letadlo odstartovalo v 16:28 hodin a pilotem byl zkušený René de Narbonne, bývalý válečný letec, který byl známý tím, že často nedbal navigačních pravidel. I tentokrát se tak stalo, protože navzdory pokynům dispečera změnil kurz a vydal se podél pobřeží směrem na Cherbourg.

Bohužel, letadlo nedoletělo do Londýna a poslední zprávy zachycené pozemními stanicemi ukazují, že se nacházelo v prostoru Le Mans, tedy jihozápadně od místa startu.

Po této události začaly kolovat různé pověsti o osudu hokejistů, včetně té, že emigrovali. Po dlouhé době byly nalezeny dvě mrtvá těla ve vodách Lamanšského průlivu. V jednom z těl byl bezpečně identifikován René de Narbonne, kapitán letadla, které od osudného pondělí 17:39 hodin už na žádnou výzvu neodpovídalo.

Tato tragická událost přinesla smutek do hokejového světa a zanechala mnoho otázek ohledně příčin nehody. Přestože se jednalo o přátelský zápas, ukázalo se, že i v takových situacích je důležité dodržovat bezpečnostní pravidla a být opatrný při cestování.