Zájem o hokej pod širým nebem v Praze není dostatečný, organizátoři hledají nový termín.

Zájem o hokej pod širým nebem v Praze není dostatečný, organizátoři hledají nový termín.

„Rok 2024 byl doslova nabitý velkými sportovními událostmi, což se v kombinaci s ekonomickým vyčerpáním společnosti a pozdě spuštěnou marketingovou kampaní projevilo v prodeji vstupenek,“ uvedla jednatelka pořadatelské společnosti Eniva Andrea Barsóny.

Akce plánovaná na 5. až 8. prosince byla podle ní připravená. „Nicméně jsme byli postaveni před důležité rozhodnutí, jestli jít do rizika finanční ztráty anebo při pořádání výrazně osekat náklady, což jsme ale nechtěli, protože chceme fanouškům přinášet zážitky na maximální úrovni,“ řekla Barsóny.

Součástí Winter Hockey Games měly být zápasy české extraligy Plzně s Českými Budějovicemi a Sparty s Kometou Brno či prvoligový souboj Slavie se Vsetínem. Hrát se měly také duel nejvyšší německé soutěže mezi Wolfsburgem a Mnichovem, utkání slovenské extraligy Slovan Bratislava – Košice či exhibice legendy Česko – Výběr světa.

Winter Hockey Games, plánované na začátek prosince v Praze, se nakonec neuskuteční. Organizátoři museli zrušit akci kvůli nedostatečnému zájmu fanoušků a problémům s prodejem vstupenek. Jednatelka pořadatelské společnosti Eniva Andrea Barsóony uvedla, že rok 2024 byl nabitý velkými sportovními událostmi a ekonomickým vyčerpáním společnosti, což se projevilo i na prodeji vstupenek.

Akce měla nabídnout zápasy české extraligy mezi týmy Plzně, Českých Budějovic, Sparty, Kometou Brno, ale i prvoligový souboj Slavie se Vsetínem. Kromě toho mělo dojít k utkání nejvyšší německé soutěže mezi týmy Wolfsburgu a Mnichova, slovenské extraligy mezi Slovanem Bratislava a Košicemi a exhibici legend Česka a světového výběru.

Organizátoři se ocitli před důležitým rozhodnutím, zda riskovat finanční ztrátu nebo výrazně osekat náklady. Nakonec se rozhodli zrušit akci, aby fanouškům mohli nabídnout zážitky na maximální úrovni. Hokejoví fanoušci tak budou muset počkat na jinou příležitost k sledování hokeje pod širým nebem v Praze.