Zajímavé atletky, které přitahují pozornost na MS: Český úsměv a energické Jamajčanky

Zajímavé atletky, které přitahují pozornost na MS: Český úsměv a energické Jamajčanky

Světový šampionát v atletice je jedním z nejvýznamnějších sportovních událostí roku, která přitahuje pozornost fanoušků z celého světa. Letošní šampionát se koná v Budapešti a slibuje neuvěřitelné sportovní výkony a vzrušující souboje mezi nejlepšími atletkami na světě. Zde je seznam 15 atletek, které stojí za to sledovat během tohoto víkendu.

1. Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamajka) – Tato jamajská sprinterka je jednou z nejrychlejších žen na světě. Je držitelkou několika olympijských a světových titulů a její výkony na 100 metrů jsou prostě ohromující.

2. Dina Asher-Smith (Velká Británie) – Britská sprinterka se stala jednou z největších hvězd atletiky. Její rychlost a technika jsou úžasné a vždy přináší vzrušení do každého závodu.

3. Sifan Hassan (Nizozemsko) – Tato nizozemská běžkyně na dlouhé tratě je známá svou vytrvalostí a silou. Je držitelkou několika světových rekordů a její výkony na 1500 metrů jsou opravdu úchvatné.

4. Yulimar Rojas (Venezuela) – Venezuelská skokanka do dálky je jednou z nejtalentovanějších atletek současnosti. Je držitelkou světového rekordu a její skoky jsou vždy plné energie a elegance.

5. Sydney McLaughlin (USA) – Americká překážkářka je jednou z nejmladších hvězd atletiky. Její rychlost a technika jsou ohromující a její výkony na 400 metrů překážek jsou prostě úžasné.

6. Elaine Thompson-Herah (Jamajka) – Další jamajská sprinterka, která se stala jednou z nejlepších na světě. Je držitelkou několika olympijských a světových titulů a její výkony na 200 metrů jsou prostě dechberoucí.

7. Faith Kipyegon (Keňa) – Keňská běžkyně na střední tratě je známá svou vytrvalostí a rychlostí. Je držitelkou několika světových rekordů a její výkony na 1500 metrů jsou opravdu úchvatné.

8. Beatrice Chepkoech (Keňa) – Další keňská překážkářka, která se stala jednou z nejlepších na světě. Její rychlost a technika jsou ohromující a její výkony na 3000 metrů překážek jsou prostě úžasné.

9. Hellen Obiri (Keňa) – Keňská běžkyně na dlouhé tratě je známá svou vytrvalostí a silou. Je držitelkou několika světových rekordů a její výkony na 5000 metrů jsou opravdu úchvatné.

10. Mariya Lasitskene (Rusko) – Ruská výškařka je jednou z nejtalentovanějších atletek současnosti. Je držitelkou svě