Základna Rallye Železné hory se nachází na letišti.

Základna Rallye Železné hory se nachází na letišti.

Třiadvacátý ročník populární soutěže bude mít místo tradiční základny v Chrudimi svůj „hlavní stan“ v Hrochově Týnci. Tedy přesněji na nedalekém letišti.

Právě tam bude umístěna servisní zóna, v průběhu rallye na něm proběhne seskupení posádek a bude to i místo slavnostního vyhlášení vítězů. Posádkám i fanouškům budou k dispozici i přilehlé travnaté plochy.

Harmonogram Rallye Železné hory prošel zásadní změnou itineráře. Místo tří se pojedou čtyři měřené úseky, každý dvakrát. Jejich délka je od 7,1 po 14,5 km.

„Škoda jen, že jsme museli zkrátit rychlostní zkoušku, kterou jsme loni jeli jako Sovolusky – Dolní Raškovice a měřila 15,6 kilometru. Část vedla přes chatovou oblast. Do ní nás letos nepustili,“ lituje ředitel závodu Marek Šimík.

I tak ale půjde o náročnou erzetu se střídáním úzkých a běžných silnic a jen málo zkrácenou. Na osmi měřených testech čeká na posádky celkem 73,54 soutěžních kilometrů.

Ve startovní listině se po několika omluvenkách nachází 105 posádek. Asi největším překvapením je potvrzená účast Josefa Petáka. Po třech účastech na Pražských rallyesprintech si vedle něj poprvé klasickou rallye vyzkouší jako spolujezdec Ondřej Joska. Soutěžit budou se Škodou Fabií R5 týmu Brynda Racing.

Tento vůz už letos v Českomoravském poháru rallye startoval. I díky Karlu Kupcovi a Danny Perseinovi dokázal dojet na nejvyšší stupínek.

Aby se předešlo případným problémům při seznamování posádek s tratí, bude opět jejich počínání monitorováno systémem GPS. Překročení povolené rychlosti bude v soutěži potrestáno časovou penalizací.

Rallye Železné hory bude mít základnu na letišti

Třiadvacátý ročník populární soutěže Rallye Železné hory se letos bude konat s novinkou – základna soutěže bude umístěna na letišti v Hrochově Týnci nedaleko Chrudimi. Toto letiště bude sloužit jako servisní zóna pro posádky, místo pro seskupení před startem a také pro slavnostní vyhlášení vítězů. Navíc budou k dispozici i travnaté plochy pro posádky a fanoušky.

Harmonogram Rallye Železné hory prošel zásadní změnou itineráře. Namísto tří dlouhých úseků se pojedou čtyři kratší úseky, které budou projeté dvakrát. Délka těchto úseků se pohybuje od 7,1 do 14,5 km.

Ředitel závodu Marek Šimík lituje, že museli zkrátit rychlostní zkoušku, která vedla přes chatovou oblast a byla loni dlouhá 15,6 km. I přesto však bude erzeta náročná s úzkými a březovými silnicemi. Celkem posádky čeká na osmi měřených testech 73,54 soutěžních kilometrů.

Ve startovní listině se nachází 105 posádek, přičemž jedním z překvapení je účast Josefa Petáka jako spolujezdce Ondřeje Josky ve voze Škoda Fabia R5 týmu Brynda Racing. Tento vůz letos již startoval v Českomoravském poháru rallye a dokázal si zajistit vítězství díky Karel Kupcovi a Danny Perseinovi.

Aby se předešlo případným problémům při seznamování posádek s tratí, bude jejich pohyb monitorován systémem GPS. Překročení povolené rychlosti bude potrestáno časovou penalizací. Soutěžící i diváci se tak mohou těšit na napínavé a bezpečné závody na Rallye Železné hory.