Zápas kvalifikace nedohrán po střelbě v Bruselu, týmy neodehrály druhou půli.

Zápas kvalifikace nedohrán po střelbě v Bruselu, týmy neodehrály druhou půli.

Večer v Bruselu došlo k pravděpodobnému teroristickému útoku, který měl dopad i na fotbalový zápas mezi belgickým týmem a švédským týmem. Podle informací ze švédské televize TV6 fotbalisté oznámili, že do druhého poločasu nenastoupí, a belgický tým s tím souhlasil. Evropská fotbalová unie (UEFA) potvrdila, že zápas bude předčasně ukončen a další informace o osudu utkání budou poskytnuty později.

Zápas byl zastaven za stavu 1:1 a padesát tisíc diváků na stadionu dostalo pokyn zůstat na místě kvůli bezpečnosti. Prezident švédského svazu Fredrik Reinfeldt uvedl, že oba týmy se spolu s UEFA dohodly na nedohrávání zápasu a vyjádřil smutek nad ztrátou dvou fanoušků.

Podle belgické televize RTBF se střelba odehrála kolem 19:15 u náměstí Sainctelette, které se nachází asi kilometr severně od historického centra Bruselu a přibližně pět kilometrů od stadionu. Média informovala o záběrech z videa poskytnutého svědkem události, který uvedl, že muž v oranžové vestě a helmě nejprve vystřelil na člověka ve vstupním prostoru jedné z budov a poté střílel na lidi jedoucí v taxíku. Následně odjel na motorce.

Podrobnosti o útoku zatím nejsou známy a vyšetřování je stále v průběhu. Situace v Bruselu je napjatá a bezpečnostní opatření jsou zvýšena. Případ bude dále sledován a další informace budou poskytnuty ve vhodný čas.