Závod Buggyry překonal rekordy délky a přinesl nečekané napětí s dojemným vyústěním

Závod Buggyry překonal rekordy délky a přinesl nečekané napětí s dojemným vyústěním

Český tým Buggyra se účastnil závodu 24H Series v Barceloně s posádkou složenou z David Vršecký, Adama Lacka a Aliyyah Koloc. K těmto zkušeným pilotům se přidali také Jaroslav Janiš a Jaromír Jiřík. Po úspěšné kvalifikaci přišel druhý den šok, když vůz neodstartoval do zahřívacího kola a musel být dotlačen zpět do depa. Restart z boxové uličky také nevyšel a tým musel horečnatě hledat problém.

Bylo zjištěno, že usazeniny v dodaném palivu ucpe filtr a následně poškodilo palivové čerpadlo. Nakonec se musela rozebrat i nádrž. Celkově to znamenalo téměř hodinovou ztrátu, ale auto se podařilo vrátit na trať. Mechanici a inženýři týmu Buggyra byli pochváleni za svou práci při hledání a řešení problému.

Dalším výzvou tohoto dlouhého závodu byla noc. Ve tmě je všechno úplně jinak, orientační body zmizí a zůstávají jen bílé čáry ohraničující trať. Posádka se však s těmito překážkami vypořádala a dokázala smazat část své ztráty. Výsledkem bylo třetí místo ve třídě GT4 a druhé místo v celkovém hodnocení evropského šampionátu 24H Series v této kategorii. Mezi všemi vozy GT, kterým dominovaly silnější speciály GT3, obsadila Buggyra šesté místo se těsnou ztrátou na vítěze.