Zemřel nejúspěšnější žokej české historie Minařík ve věku 48 let.

Zemřel nejúspěšnější žokej české historie Minařík ve věku 48 let.

Filip Minařík, jeden z nejúspěšnějších českých žokejů v historii, tragicky zemřel v roce 2020 ve věku 48 let. Tento článek se věnuje jeho životu a kariéře, která byla plná úspěchů a vítězství.

Filip Minařík se narodil v pražském Radotíně do rodiny s dostihovou tradicí. Jeho otec, Ferdinand Minařík, byl také úspěšným žokejem. Filip se od dětství rozhodl jít ve stopách svého otce a stát se žokejem.

Svou kariéru začal Filip Minařík v roce 1991, kdy vyhrál svůj první dostih ve Velké Chuchli. Od té doby se stal jedním z nejuznávanějších a nejúspěšnějších žokejů v České republice. Vyhrál celkem 1769 dostihů a získal mnoho titulů.

Minařík se prosadil nejen v České republice, ale také v Evropě a dokonce i v Japonsku. Vyhrál dostihy ve 11 různých zemích světa a stal se jedním z nejlepších žokejů na světě.

Bohužel, jeho život skončil tragicky v roce 2020. Během dostihu v Mannheimu utrpěl vážný pád, při kterém si zlomil nohu a poranil hlavu. Byl několik týdnů v umělém spánku a bojoval o svůj život. Jeho přátelé tehdy uspořádali sbírku na pokrytí nákladů léčby.

Po čtyřech měsících se Filip Minařík probudil z kómatu a začal se pomalu vracet do života. Jeho manželka Katja mu v tomto těžkém období poskytovala velkou podporu. Společně měli dceru Finju.

Filip Minařík strávil druhou polovinu svého života v Německu, kde se stal jedním z nejuznávanějších žokejů. Jeho úspěchy a vítězství ho proslavily po celém světě. Jeho smrt byla velkou ztrátou pro český dostihový sport i pro celou dostihovou komunitu.