Zemřel významný novinář Ivo Urban, osobnost žurnalistiky.

Zemřel významný novinář Ivo Urban, osobnost žurnalistiky.

Urban zemřel v noci na dnešek v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích.

Byl odchovancem pražské Slavie, poté spojil další kariéru s Duklou. Byl členem úspěšného klubu z Julisky v éře legend Ladislava Nováka, Josefa Masopusta, Svatopluka Pluskala, Ladislava Přády či Rudolfa Kučery. Ještě jako hráč se rozhodl pro žurnalistiku a dlouhá léta také vedl Klub sportovních novinářů.

Přestože byl významnou osobností nejen československého fotbalu, ale také sportovní žurnalistiky, Ivo Urban byl známý svým přátelským a noblesním vystupováním. Ve své profesi i soukromí byl dokonalým gentlemanem.

Čest Vaší památce.

Dnes jsme se dozvěděli smutnou zprávu o úmrtí novináře Ivo Urbana. Tento významný člověk zemřel v noci na dnešek v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Ivo Urban byl nejen legendou žurnalistiky, ale také výjimečným člověkem.

Urban začal svou kariéru jako fotbalista, odchovanec pražské Slavie, a později hrál za Duklu. Poté se rozhodl věnovat se žurnalistice a dlouhá léta vedl Klub sportovních novinářů. Byl členem úspěšného klubu z Julisky, kde působili další legendy československého fotbalu.

Ivo Urban byl známý svým přátelským a noblesním vystupováním. Byl dokonalým gentlemanem jak ve své profesi, tak i ve svém soukromí. Jeho ztráta je velkou ztrátou pro celou žurnalistickou a sportovní komunitu.

Vzpomeňme na Iva Urbana s úctou a vděčností za jeho přínos k české žurnalistice a fotbalu. Ať odpočívá v pokoji.