Žena zemřela po tom, co ji zapálil její přítel před očima jejích dcer

Žena zemřela po tom, co ji zapálil její přítel před očima jejích dcer

Třiatřicetiletá běžkyně při útoku utrpěla popáleniny na 80 procentech těla.

O úmrtí účastnice olympijských her v Paříži, kde obsadila v maratonu 44. místo, informoval ugandský olympijský výbor.

„Dozvěděli jsme se o smutném úmrtí naší olympijské atletky Rebeccy Cheptegeiové po násilném útoku jejího přítele, ať její duše odpočívá v pokoji. Důrazně odsuzujeme násilí na ženách,“ uvedl předseda ugandského olympijského výboru Donald Rukare na sociální síti X.

„Byl to zbabělý a nesmyslný čin, který vedl ke ztrátě skvělého sportovce. Její odkaz bude žít dál,“ dodal.

Cheptegeiová byla napadena v neděli v Keni, kde si poblíž vyhlášeného tréninkového střediska v Eldoretu zhruba 25 km od hranic s Ugandou pořídila dům, v němž žila se svou sestrou a dvěma dětmi.

Podle policejní zprávy, na kterou se odkazuje agentura AFP, přítel vnikl na pozemek v době, kdy byla s ostatními v kostele. Po návratu domů ji před očima dcer polil hořlavinou a zapálil.

Podle lékařů v nemocnici v Eldoretu utrpěla běžkyně popáleniny na více než 80 procentech těla a v kritickém stavu byla hospitalizována.

Situace se prudce zhoršila poté, co se u ní rozvinula bakteriální sepse.

Třiatřicetiletá běžkyně Rebecca Cheptegeiová zemřela po brutálním útoku, který na ni spáchal její přítel. Tento hrůzný čin se stal v neděli v Keni, kde Cheptegeiová žila se svou rodinou.

Cheptegeiová byla známá atletka, která se zúčastnila olympijských her v Paříži a obsadila v maratonu 44. místo. Její smrt šokovala nejen sportovní svět, ale i celou ugandskou olympijskou komunitu.

Podle policejní zprávy vnikl přítel do domu, když byla Cheptegeiová s ostatními členy rodiny v kostele. Po návratu ji polil hořlavinou a zapálil. Běžkyně utrpěla vážné popáleniny na 80 procentech těla a byla hospitalizována v kritickém stavu. Bohužel se její stav ještě zhoršil kvůli bakteriální sepse a nakonec podlehla svým zraněním.

Ugandský olympijský výbor odsoudil tento násilný čin a vyjádřil hlubokou lítost nad ztrátou skvělé sportovkyně. Cheptegeiová byla respektovanou atletkou a její památka bude dál žít mezi sportovními fanoušky.

Tento případ je dalším smutným příkladem násilí páchaného na ženách a ukazuje, jak důležité je bojovat proti domácímu násilí a chránit oběti. Je důležité, aby společnost jednotně odsoudila takové činy a podpořila prevenci a ochranu obětí domácího násilí.