Zlatý Filipínec získal byt, letní sídlo a doživotní stravování zdarma.

Zlatý Filipínec získal byt, letní sídlo a doživotní stravování zdarma.

Po dnešním příletu ho přivítal prezident Ferdinand Marcos a čtyřiadvacetiletý závodník dostal dary za více než milion dolarů (přes 23 milionů korun).

Od vlády, bohatých podnikatelů a velkých firem obdržel byt a rekreační dům, navíc mu řada provozovatelů do konce života věnovala zdarma pizzu, zmrzlinu a bufetové obědy a večeře.

Legendární filipínský boxer a později senátor Manny Pacquiao slíbil gymnastovi blíže nespecifikovanou finanční odměnu, uvedla agentura AP.

Yulo v Paříži vyhrál prostná a přeskok a postaral se o největší olympijský úspěch pro Filipíny v historii.

„Filipínci po celém světě se spojili a fandili vám. Slova nemohou vyjádřit, jak hrdí na vás jsme. Získal jste zlato pro Filipíny. A ne jednou, ale dvakrát,“ uvedl prezident Marcos.

Vedle Yula získaly Filipíny v Paříži ještě dvě bronzové medaile zásluhou boxerek Airy Villegasové a Nesthy Peteciové. Ve středu bude v ulicích Manily přehlídka úspěšných olympioniků, na které se očekávají tisíce lidí. Yulo by měl projít nedaleko chudinské čtvrti, kde v sedmi letech se sportovní gymnastikou začínal.

Mohlo by vás zajímat: Přílet olympijských medailistů:

Filipínský gymnasta Carlos Yulo nedávno získal zlatou medaili na letošních olympijských hrách v Tokiu a jeho úspěch byl oceněn velkorysými dary a gesty. Po svém triumfu byl přivítán prezidentem Ferdinandem Marcosem a obdržel luxusní dary v hodnotě přes 23 milionů korun.

Mezi dary, které obdržel, patří byt, letní sídlo a do konce života nemusí platit za jídlo. Navíc mu řada restaurací nabídla zdarma pizzu, zmrzlinu a bufetové obědy a večeře. Legendární filipínský boxer Manny Pacquiao slíbil Yulovi finanční odměnu, ale konkrétní částka nebyla zveřejněna.

Carlos Yulo se stal hrdinou Filipín po svém vítězství v prostné a přeskok na olympijských hrách. Prezident Marcos vyjádřil hrdost nad Yulovým úspěchem a poděkoval mu za zlatou medaili pro Filipíny. Kromě Yula získaly Filipíny v Paříži ještě dvě bronzové medaile díky boxerkám Airy Villegasové a Nesthy Peteciové.

Na počest úspěchů filipínských sportovců se bude ve středu konat průvod olympioniků ulicemi Manily, na který se očekávají tisíce lidí. Carlos Yulo projde nedaleko chudinské čtvrti, kde začínal se sportovní gymnastikou již v sedmi letech.

Celá země Filipíny je pyšná na své olympijské medailisty a jejich úspěchy budou slaveny a ctěny ještě dlouho po skončení letošních her v Tokiu.