Zneužívání dívek tenisovým trenérem vyděsilo Francii třikrát denně.

Zneužívání dívek tenisovým trenérem vyděsilo Francii třikrát denně.

Téma článku: Trenér zneužívající mladé tenistky ve Francii

V nedávné době se ve Francii objevila šokující zpráva o trenérovi, který zneužíval mladé tenistky. Jeden z případů vyšel najevo díky výpovědi Angelique Cauchyové, která se rozhodla promluvit o svém traumatu.

Cauchyová se setkala s trenérem Geddese, když jí bylo pouhých dvanáct let. Od té doby se její život změnil natolik, že už nic nebylo jako dřív. Během dvou let ji trenér znásilnil více než 400krát. Cauchyová popisuje, že se to stalo poprvé již po několika měsících spolupráce. Upozornila ho, aby to nedělal, že si to nepřeje a není to správné. Jeho odpověď však byla, že je to normální ve vztahu mezi trenérem a hráčkou, protože spolu tráví hodně času.

Jeden z nejhorších týdnů v jejím životě prožila na tréninkovém kempu v La Baule na západním pobřeží Francie. Popisuje, že se cítila jako ve vězení a byla znásilňována třikrát denně. První noc ji trenér požádal, aby přišla do jeho pokoje, a když to odmítla, přišel sám k ní.

Cauchyová také popisuje, jak jí trenér řekl, že je nakažený virem HIV. Od třinácti do osmnácti let žila v neustálém strachu z toho, že má AIDS.

Tato hrůzná událost vyvolala ve Francii velký rozruch a byla založena speciální vyšetřovací komise, která má za úkol odhalit nedostatky ve sportovních federacích a organizacích. Jedním z důvodů pokračování vyšetřování je skutečnost, že Geddesovo chování bylo pravděpodobně snadno zamezeno. Jeho problematické jednání vůči mladým dívkám bylo známo již dříve.

Cauchyová svědčí, že když se jedna žena stěžovala prezidentovi klubu na nevhodné chování trenéra včetně slovního i fyzického násilí vůči mladým dívkám, odpověď zněla: „Ano, ale přináší nám tituly.“

Tato hrůzná událost ukazuje na důležitost ochrany mladých sportovců a potřebu přijmout opatření, která by zabránila takovýmto zneužíváním. Je třeba, aby sportovní federace a organizace přijaly přísná pravidla a postupy, které by chránily mladé sportovce před zneužíváním a zajistily jim bezpečné prostředí pro jejich rozvoj.