Zpráva o nečekaném úmrtí Romana Čechmánka, vítěze Nagana a mistra světa, objeveného jeho synem.

Zpráva o nečekaném úmrtí Romana Čechmánka, vítěze Nagana a mistra světa, objeveného jeho synem.

Jaromír Jágr je jedním z nejúspěšnějších českých hokejistů v historii. Jeho syn, Roman Jágr, nedávno potvrdil, že jeho otec ukončil svou kariéru. Tato zpráva přišla jako překvapení pro mnoho fanoušků, protože Jágr se stále aktivně zapojoval do hokejových aktivit.

Miroslav Stavjař, šéf klubu v Uherském Hradišti, potvrdil tuto informaci a dodal, že Jágr nebyl nemocný. Roman Jágr také sdělil, že jeho otec neodjel na nedávný zápas kvůli zdravotním problémům a neodpovídal na zprávy.

Jaromír Jágr pochází ze Zlína a v posledních letech se potýkal s finančními problémy. V červnu mu Olomoucký vrchní soud potvrdil tříletý trest vězení s podmíněným odkladem na pět let za podvod při podnikání.

Jágr se proslavil na mezinárodní scéně jako člen českého národního týmu. Získal tři tituly mistra světa v letech 1996, 1999 a 2000 a také dvě bronzové medaile. Na klubové úrovni hrál za Vsetín a s tímto týmem získal pět extraligových titulů.

V NHL působil Jágr čtyři sezony, když hrál za Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings. V roce 2003 získal William M. Jennings Trophy pro gólmana s nejnižším počtem inkasovaných branek v základní části.

Jágr ukončil svou hráčskou kariéru v roce 2009. V únoru tohoto roku se však ještě jednou oblékl do výstroje a odehrál exhibiční zápas českého týmu proti Slovensku k oslavě 25. výročí triumfu z Nagana.

Jaromír Jágr je ikonou českého hokeje a jeho odchod ze hry je velkou ztrátou pro fanoušky po celém světě. Jeho příspěvek k hokejovému sportu v České republice a jeho úspěchy na mezinárodní scéně budou vždy nezapomenutelné.