Zranění hráčů v Plzni před odvetou na Maltě představují problém, trenér Koubek vyjadřuje obavy o obtížnost zápasu.

Zranění hráčů v Plzni před odvetou na Maltě představují problém, trenér Koubek vyjadřuje obavy o obtížnost zápasu.

Jednasedmdesátiletý kouč Západočechů, Aleš Koubek, vyjádřil obavy ohledně počtu zdravých hráčů v týmu před utkáním v Ta‘ Qali. V rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že pouze 16 hráčů je momentálně zdravých a k dispozici pro zápas.

Koubek si je vědom nepříznivých klimatických podmínek, které nebudou pohodlné ani pro maltské soupeře. Již v předchozím utkání v Plzni bylo vidět, že tým Gzira je statečný a bojovný. Koubek očekává, že se soupeř představí bojovným výkonem a bude se snažit co nejvíce znepříjemnit zápas Západočechům.

V předchozím utkání proti Gziře Plzeň dominovala od začátku do konce. Pavel Bucha, Rafiu Durosinmi, Pavel Šulc a střídající Jan Kopic se postarali o góly, domácí hráči navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Gzira s šesti Jihoameričany v základní sestavě nedokázala ohrozit brankáře Jindřicha Staňka.

Koubek zdůraznil, že výkon soupeře závisí na tom, co jim Západočeši dovolí. Plzeň hrála dobře, zejména v presinku a pohybu po ztrátě míče. Bylo vidět, že soupeři dělalo problém s tlakem, který na něj vyvíjeli, a neprojevili své technické dovednosti.

Po návratu Koubka na lavičku Západočechů tým v prvních třech soutěžních utkáních v sezoně nevyhrál, ale v odvetě druhého předkola Konferenční ligy porazil Dritu 2:1 a nastartoval vítěznou sérii, která aktuálně zahrnuje čtyři zápasy.

Koubek uznal, že osm hráčů bude chybět v utkání v Ta‘ Qali. Kromě zraněných obránců Milana Havla, Luďka Perniciho, Filipa Čihaře a univerzála Jana Sýkory budou také chybět ofenzivní hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Erik Jirka a krajní bek Radim Řezník.

Problém je podle Koubka to, že tým hraje čtvrtý anglický týden. Čím více hráčů máte k dispozici, tím více můžete zátěž rozložit. Pokud se však počet hráčů scvrkne na 16, není to ideální situace.

Pokud Plzeň nepřipustí senzaci v odvetě proti Gziře, bude se ve čtvrtém předkole o skupinu utkávat s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Tobol vyhrál úvodní zápas doma 1:0.