Zranění Kildeho po pádu ve Wengenu: Vykloubené rameno a pořezaná noha po operaci

Zranění Kildeho po pádu ve Wengenu: Vykloubené rameno a pořezaná noha po operaci

Jednadvacetiletému norskému lyžaři Aleksanderu Kildemu se těsně před cílem došly síly a skončil v ochranných sítích. Majitel dvou glóbů za sjezd byl převezen do nemocnice vrtulníkem a podle prvních zpráv měl mít otevřenou zlomeninu bércové kosti.

Svaz to však na sociálních sítích popřel. „Aleksander má vykloubené rameno a pořezané lýtko. Nic zlomeného nemá, je však hodně pomlácený,“ prohlásil lékař norské reprezentace Marc Jacob Strauss. Operaci se Kilde podrobil v Bernu už v sobotu večer.

Lyžařské závody jsou náročným sportem, který přináší riziko úrazů. I přes pečlivou přípravu a ochranné prostředky se mohou stát nehody, které vyžadují lékařskou pomoc. V případě Kildeho se jednalo o pád těsně před cílem, kdy mu došly síly a nedokázal zvládnout zatáčku.

Podle lékaře Straussa utrpěl Kilde vykloubené rameno a pořezané lýtko. Tyto zranění sice nejsou zlomeniny, ale přesto jsou bolestivá a vyžadují léčbu. Kilde byl převezen do nemocnice vrtulníkem, aby byl okamžitě poskytnuta potřebná péče.

Operace se konala v Bernu, kde byl Kilde převezen po nehodě. Chirurgové provedli zákrok večer a podle prvních informací byl úspěšný. Nyní bude Kilde potřebovat čas na rekonvalescenci a rehabilitaci, aby se mohl vrátit zpět na lyže.

Lyžování je sport, který přináší radost i rizika. Je důležité, aby sportovci byli dobře připraveni a měli k dispozici kvalitní ochranné prostředky. Přesto se však mohou stát nehody, které vyžadují lékařskou pomoc. Je důležité, aby sportovci dostali okamžitou péči a byli podrobeni potřebným lékařským zákrokům.

Norský lyžař Aleksander Kilde se těsně před cílem zranil při pádu do ochranných sítí. Jeho zranění nejsou vážná, ale vyžadují lékařskou péči. Doufejme, že se brzy uzdraví a vrátí se zpět na lyže.