Zranění prstu postihlo Stalloneho, papež a politici se s ním fotili. Král Pelé zemřel před rokem.

Zranění prstu postihlo Stalloneho, papež a politici se s ním fotili. Král Pelé zemřel před rokem.

Připomeňte si kariéru nejlepšího fotbalisty historie

Fotbal je jedním z nejoblíbenějších a nejpopulárnějších sportů na světě. Během dlouhé historie tohoto sportu se objevilo mnoho talentovaných hráčů, ale jen několik z nich se vyšvihlo na pozici nejlepšího fotbalisty všech dob. Mezi ně patří argentinský fotbalový virtuos Lionel Messi.

Lionel Messi se narodil 24. června 1987 v Rosariu v Argentině. Už od dětství projevoval obrovský talent pro fotbal a brzy se stal součástí mládežnických týmů FC Barcelona. V roce 2004 debutoval v A-týmu Barcelony a od té doby se jeho kariéra začala rychle rozvíjet.

Již v prvních letech své profesionální kariéry ukázal Messi svůj obrovský potenciál. Jeho rychlost, technika a schopnost vstřelit branku ho rychle povýšily na jednoho z nejlepších hráčů na světě. V roce 2009 vyhrál svou první Zlatou míč, kterou uděluje FIFA nejlepšímu fotbalistovi světa.

Messiho kariéra ve FC Barceloně byla plná úspěchů. S týmem vyhrál mnoho domácích i mezinárodních titulů, včetně Ligy mistrů UEFA. Messi se stal nejlepším střelcem v historii klubu a překonal mnoho rekordů. Jeho schopnost držet míč, procházet obranou a vstřelit branku ho učinila nezastavitelným hráčem.

Navzdory svým úspěchům v Barceloně se Messi rozhodl v roce 2020 opustit klub a přestoupit do jiného týmu. Přestoupil do Paris Saint-Germain (PSG) a pokračuje ve své kariéře ve francouzské Ligue 1. I zde ukazuje svou brilantnost a pomáhá týmu dosahovat vítězství.

Kromě svých klubových úspěchů se Messi také prosadil ve svém národním týmu. Reprezentoval Argentinu na mnoha mezinárodních turnajích, včetně Mistrovství světa. V roce 2021 konečně získal s Argentinou titul na Copa América, což bylo pro něj dlouho očekávané vítězství.

Lionel Messi je známý nejen svými fotbalovými schopnostmi, ale také svou skromností a pokorou. Je oblíbeným hráčem fanoušků po celém světě a je považován za jednoho z největších fotbalových talentů v historii.

I když se jeho kariéra neustále vyvíjí, není pochyb o tom, že Lionel Messi je jedním z nejlepších fotbalistů historie. Jeho schopnosti a úspěchy ho staví na vrchol fotbalového světa a jeho jméno bude navždy spojeno s tímto nádherným sportem.