Zranění Sadílka při jízdě na kole způsobilo ztrátu eura

Zranění Sadílka při jízdě na kole způsobilo ztrátu eura

Na webu Fotbalové asociace ČR to uvedl mluvčí národního týmu Petr Šedivý. O případném povolání náhradníka trenér Ivan Hašek teprve rozhodne.

„Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce,“ řekl Šedivý.

„Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době,“ uvedl kouč Hašek.

Sadílek si jako jeden ze sedmi hráčů aktuální nominace zahrál i na minulém mistrovství Evropy v roce 2021, kde český tým došel do čtvrtfinále. Sparťanský záložník dosud za národní tým absolvoval 24 zápasů a dal jednu branku.

Český výběr v pondělí čeká v Hradci Králové proti Severní Makedonii generálka na Euro. Na šampionátu národní tým v základní skupině postupně nastoupí proti mistrům Evropy z roku 2016 Portugalsku, Gruzii a Turecku.

Michal Sadílek, zkušený záložník českého národního týmu, se nedávno zranil při nešťastném pádu na kole. Tato nepříjemná komplikace znamená, že bude muset vynechat nadcházející zápasy, včetně evropského šampionátu.

Informaci o zranění potvrdil mluvčí národního týmu Petr Šedivý. Sadílek utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce a bude potřebovat čas na rekonvalescenci. Trenér Ivan Hašek se nyní musí rozhodnout, zda povolá náhradníka pro zraněného hráče.

Sadílek, který má za sebou účast na minulém mistrovství Evropy v roce 2021, je důležitou součástí českého týmu. Svoji roli sehrál i v nedávném přátelském zápase proti Maltě, kde navíc oblékl kapitánskou pásku.

Nyní je tedy otázkou, kdo nahradí Sadílka v sestavě a jak se tato situace projeví na výkonech českého týmu. V pondělí čeká český výběr generálka proti Severní Makedonii před nadcházejícím evropským šampionátem, kde se utká s těžkými soupeři jako jsou Portugalsko, Gruzie a Turecko.

Přejme Michalu Sadílkovi brzké uzdravení a doufejme, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky ve své nejlepší formě.