Ztráta hvězdy: Souček s Coufalem přicházejí o Ricea, který odchází za rekordní sumu do Arsenalu.

Ztráta hvězdy: Souček s Coufalem přicházejí o Ricea, který odchází za rekordní sumu do Arsenalu.

Jednadvacetiletý fotbalista Declan Rice se stal nejdražším anglickým hráčem v historii Premier League. Tento rekord předtím držel Jack Grealish, za kterého Manchester City zaplatil Aston Ville 100 milionů liber v létě 2021. Rice přestoupil z West Hamu do Arsenalu, kde nahradí Granita Xhaku, který odešel do Bayeru Leverkusen.

Oficiální potvrzení o odchodu dlouholeté opory West Hamu přišlo již dopoledne. Klub dříve udělil Riceovi svolení absolvovat lékařskou prohlídku v Arsenalu. Samotný hráč dnes na sociálních sítích oznámil, že jeho spoluhráči Tomáš Souček a Vladimír Coufal také opouštějí klub.

Declan Rice přišel do West Hamu v roce 2014 z akademie Chelsea a rychle se stal klíčovým hráčem týmu. Od svého debutu za A-tým v květnu 2017 odehrál 245 soutěžních zápasů. V minulé sezoně dokázal tým dovést jako kapitán k triumfu v Evropské konferenční lize. Za anglickou reprezentaci odehrál Rice 43 zápasů a vstřelil tři góly.

Přestup Declana Rice je dalším příkladem rostoucího trendu vysokých transferových částek v Premier League. Kluby jsou ochotny investovat velké sumy do talentovaných hráčů, aby si zajistily konkurenceschopnost a úspěch na nejvyšší úrovni. Rice se tak stává jedním z nejvýznamnějších přestupů tohoto léta a fanoušci Arsenalu budou s napětím očekávat jeho výkony v novém dresu.