Zverev překazil Alcarazův debut na Turnaji mistrů svým nečekaným výkonem.

Zverev překazil Alcarazův debut na Turnaji mistrů svým nečekaným výkonem.

Olympijský vítěz z Tokia, Alexander Zverev, porazil ve svém úvodním zápase v Červené skupině světovou dvojku a wimbledonského šampiona Carlosa Alcaraze. Zápas trval hodinu a půl a skončil výsledkem 6:7, 6:3, 6:4.

Zverev, vítěz Turnaje mistrů z let 2018 a 2021, tak pokazil debut Alcaraze na této akci pro osmičku nejlepších tenistů sezony. Zverev se v zápase spoléhal na svůj servis a jedinou slabou chvíli předvedl v šestém gamu, kdy přišel o podání. Sice odvrátil tři setboly, ale nakonec prohrál v tie-breaku.

V dalších dvou setech byl Zverev na servisu bezchybný a ve třetím vzájemném duelu s Alcarazem poprvé zvítězil. „Vycházím s ním dobře, nemám s ním žádný problém,“ smál se Zverev po utkání v rozhovoru na kurtu. „Ale samozřejmě je vždycky hezké porazit nejlepšího hráče na světě a on je rozhodně jedním z nich. Jsem šťastný, že se mi podařilo zápas otočit,“ pochvaloval si Zverev.

Ve druhém utkání skupiny se dnes v Turíně utkají ruský rivalové Daniil Medveděv a Andrej Rubljov. Tenisový Turnaj mistrů v Turíně se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 15 milionů dolarů.

V červené skupině čtyřhry zvítězili Koolhof a Skupski nad Hijikatou a Kublerem výsledkem 6:3, 6:4. Dále Ram a Salisbury porazili Bopannu a Ebdena 6:3, 6:4.