Sparta před ligou přehrála Anderlecht, Plzeň zdolala Kodaň

Sparta před ligou přehrála Anderlecht, Plzeň zdolala Kodaň

Hráči Mladé Boleslavi zdolali Wartu Poznaň 1:0. O vítězství středočeského týmu nad osmým celkem minulé sezony polské ligy rozhodl v závěru prvního poločasu Daniel Mareček. Liberec naopak prohrál s druholigovým německým Düsseldorferem 1:2.

Ve základní sestavě Sparty nastoupili Birmančevič i útočník Sejk, který ve 20. minutě trefil tyč. Po půlhodině byl ve vápně faulovaný Birmančevič a Krejčí penaltu s přehledem proměnil.

V 62. minutě aut střídajícího Sadílka prodloužil Panák a kapitán Letenských si připsal druhý gól. Hattrick pak Krejčí zkompletoval v 84. minutě z dalšího pokutového kopu.

Do závěrečných 45 minut trenér Sparty Priske prostřídal, jeho svěřenci ale na tempu neubrali a přidali ještě další tři branky. Ve 123. minutě se prosadil po úniku Pešek, který převzal po Krejčím kapitánskou pásku.

Vzápětí zvýšil na 5:0 Minčev a demolici čtvrtfinalisty uplynulé sezony Evropské konferenční ligy, který v domácí soutěži skončil až na 11. místě, završil z další penalty Kuchta.

Sparťané po úvodní porážce s Jihlavou a remízách 1:1 s Dinamem Záhřeb a Čukaričkami drtivým vítězstvím ukončili čekání na první výhru v letní přípravě. Do nové sezony vstoupí obhájci titulu příští neděli domácím zápasem proti Olomouci.

Mladoboleslavští měli od úvodu více ze hry. V 36. minutě ještě rozhodčí Jawův gól neuznal, o minutu později už Marečkova trefa platila. Pětadvacetiletý záložník se prosadil ve přípravě již počtvrté a byl v létě nejlepším týmovým střelcem. Středočeši zvítězili po třech zápasech, zároveň ale v šesti přípravných duelech utrpěli jen jednu porážku.

„Všichni jsme rádi, že jsme utkání se zajímavým soupeřem zvládli vítězně. Byl jsem spokojený s předvedenou hrou a cením si, že jsme soupeře nepustili do žádné vážnější šance. Spokojenost násobí, že jsme přípravu zvládli bez zranění a v jejím závěru jsou všichni hráči zdraví,“ uvedl v tiskové zprávě trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič.

Düsseldorf proti Liberci dvakrát udeřil těsně před přestávkou, v obou případech se prosadil Vermeij. Slovan snížil v 76. minutě zásluhou střídajícího Rabušice, srovnat stav proti čtvrtému celku uplynulé sezony druhé německé ligy už ale nedokáz