Švancara nedostal červenou kartu pro Peška během zápasu na Spartě, ale nakonec i on udělal chybu.

Švancara nedostal červenou kartu pro Peška během zápasu na Spartě, ale nakonec i on udělal chybu.

Slavia zaváhala v dohrávce ve Zlíně a Sparta tak vlastně navýšila náskok. Ale nemyslím si, že by mělo být o titulu rozhodnuto. Když ji sleduju, jsem přesvědčen, že klopýtne taky. Všechny týmy o něco bojují, o pohárové příčky, o záchranu, o umístění. Zápasy – zaplaňpánbůh – nejsou jednoznačné, pro favority jednoduché. Rozhodne až derby, nadstavba.

Pro Spartu je hodně důležité, že nastupuje Lukáš Haraslín a má formu. Zejména střeleckou. Má u spoluhráčů respekt, protože se na něho mohou při zakončení spolehnout. Když máte vepředu takového borca, už podvědomě ho hledáte, protože víte, že umí vystřelit. Že má u toho i trochu štěstí, to k tomu patří, jde mu naproti.

Pro mě je jenom záhadou, že nehrává celé zápasy. Ať se dá ještě víc zdravotně dohromady, bude pro Spartu ještě důležitější. Protože se na něj může spolehnout. To se nedá říct o Kuchtovi a zálohu má horší než Slavia.

Po utkání s Libercem si trenér hostů Luboš Kozel posteskl, že měl být po druhé žluté vyloučen Pešek, když ještě za stavu 0:0 fauloval Pennera. Souhlasím s ním, červená. Kozel si měl však uvědomit, že se hrálo na Spartě, přičemž nic dalšího nedodávám.

I já v závěru, kdy Sparta bránila těsný náskok, vypozoroval, jak rozhodčí čeká, až nějaký sparťan spadne a přeruší tak liberecký tlak. Opět přicházejí různé verdikty…

Nejlepší střelec minulého ročníku Václav Jurečka se nechal v dohrávce ve Zlíně vyloučit. Oslabil mančaft, ale i v deseti měla Slavia utkání zvládnout.

Dovedu se vžít do jeho pocitů, sám jsem to mnohokrát zažil. Od první minuty se s někým, kdo vás hlídá, štengrujete, popichujete. Jsi v úvozovkách ta hvězda, někam přijedeš, od první minuty do tebe někdo zajede, provokuje. A to je často i účel.

Stejně jako Vlasta Daněček ze Slovácka to Jurečka nezvládl. Na to si musí kluci dávat bacha.

Také se mi to jednou stalo, v roce 2009 ve Slovácku. Pořád mi můj strýc nakládal, ohnal jsem se, bohužel jsem ho trefil do obličeje mezi nos a zuby. Delegát to viděl, dostal jsem pět nebo šest zápasů a nalóženo od novinářů. Dneska je navíc VAR, který všechno odhalí.

Čtvrtou kartu viděli Oscar a Ivan Schranz, trest si odpykají doma proti Pardubicím,