Sparta udržela nervy v klidu a porazila Liberec v dramatickém závěru zápasu na domácím hřišti

Sparta udržela nervy v klidu a porazila Liberec v dramatickém závěru zápasu na domácím hřišti

Trenér Sparty Priske udělal výrazné změny ve sestavě týmu ve srovnání s čtvrtečním zápasem v Istanbulu, kde Letenští prohráli 2:3 v prvním zápase play off Evropské ligy. Celkem osm změn bylo provedeno v základní sestavě, přičemž kompletní obměny doznala záloha týmu.

Sparta se utkala s Libercem a hned v úvodu zápasu se dostal do šance domácí křídelník Birmančevič, jehož střela skončila těsně vedle branky. Poté se dostal do šance Haraslín, ale jeho střelu zastavil liberecký brankář Bačkovský. Ve 28. minutě se dostal k šanci Sadílek, ale jeho střela skončila opět v náručí brankáře.

V průběhu druhého poločasu se domácí tým ujal vedení díky gólu Haraslína. Sparta poté zvýšila svůj náskok díky gólu Olatunjimu a následně i třetí brankou Olatunjimu. Liberec se však nevzdal a snížil skóre díky gólu Horského.

Sparta si udržela dvougólový náskok a i přes tlak soupeře dokázala udržet vedení a získat další vítězství. Tým Sparty vyhrál všech 11 domácích zápasů v této sezoně a je nejlepším týmem soutěže. Naopak Liberec venku v této sezoně nezvítězil a čeká na své první vítězství.

Sparta Praha porazila Slovan Liberec 2:1 a udržela si vedoucí pozici v tabulce. Trenér Priske provedl úspěšné změny ve sestavě a tým dokázal zvítězit i přes tvrdý boj soupeře. Další zápasy budou rozhodující pro konečné umístění týmu v lize.