Sparta usiluje o udržení Kováře, ale Rosický upozorňuje na omezený čas

Sparta usiluje o udržení Kováře, ale Rosický upozorňuje na omezený čas

Sparta Praha, jeden z nejúspěšnějších fotbalových klubů v České republice, se v minulém ročníku vrátila na vrchol české ligy. Po devíti letech čekání se jim podařilo získat titul, a to hned v první sezoně pod vedením dánského trenéra Briana Priska.

Sparta Praha je jedním z nejtradičnějších a nejúspěšnějších fotbalových klubů v České republice. Klub byl založen v roce 1893 a od té doby získal celkem 36 mistrovských titulů. Poslední titul Sparta vyhrála v roce 2014, a od té doby se klub potýkal s neúspěchem a nestabilitou.

V minulé sezóně se však situace změnila. Sparta Praha pod novým trenérem Brianem Priskem se vrátila na vrchol české ligy a získala devátý mistrovský titul. „Minulá titulová sezona skončila. Před chvílí jsme si ještě připili s hlavním trenérem, kapitánem a zaměstnanci, ale jak správně poznamenal Brian, teď jsme bodově na nule. Víme, že v této sezoně opět chceme dosáhnout maxima,“ řekl místopředseda představenstva Sparty František Čupr.

Sparta Praha se v minulosti pravidelně účastnila Ligy mistrů, nejprestižnější evropské klubové soutěže. Naposledy hrála skupinovou fázi Ligy mistrů v sezoně 2005/06. V letošní sezoně by se Sparta musela probojovat přes kvalifikaci, ve které by musela zdolat dva soupeře, aby se dostala do hlavní fáze soutěže. „Liga mistrů je věc, pro kterou každý hráč, každý trenér, každý zaměstnanec klubu žije a pracuje. Je to samozřejmě velká výzva. Věřím, že naši hráči a realizační tým se ji chopí s plnou vervou a že to zvládneme,“ dodal Čupr.

Obhajoba titulu pro Spartu nebude jednoduchá. Naposledy se jim to podařilo v roce 2001. „Máme všichni stejné cíle. Souhlasím s tím, že to (obhájit titul) bude těžší než v minulé sezoně. Víme, že to od nás bude vyžadovat ještě více práce. Jsme ale hladoví a připravení na další sezonu,“ prohlásil trenér Priske.

Sparta Praha si udržela většinu úspěšného kádru z minulé sezóny. Ze základní sestavy odešel pouze útočník Tomáš Čvančara, kterého by měla nahradit ofenzivní posila Nigerijec Victor Olatunji. Sparta stále doufá, že se jí podaří získat brankáře Matěje Kováře z Manchesteru United, který na Letné hostoval v minulé sezóně. „To, že dnes za Manchester chytá, neznamená nic. Jsme s Manchesterem v pravidelném kontaktu, takže je stále možné, že Matěj u nás bude pokračovat. Ale nemůžeme čekat věčně.