Mohorič zvítězil v etapě na Tour de France s náskokem v milimetrech, žlutý dres stále drží Vingegaard.

Mohorič zvítězil v etapě na Tour de France s náskokem v milimetrech, žlutý dres stále drží Vingegaard.

Jonas Vingegaard, dánský cyklista, vede před poslední těžkou horskou etapou Tour de France o 7 minut a 35 sekund před Slovincem Tadejem Pogačarem. Včerejší etapa byla opět plná dramatických momentů a uprchlíci znovu překazili naděje sprinterů na hromadný dojezd.

Rozhodující sprint trojice uprchlíků vyhrál Ben O’Connor, který ale brzy odpadl a Jonas Vingegaard ho porazil v perfektně načasovaném útoku. Třiadvacetiletý Slovinec Mohorič vybojoval své třetí vítězství na Tour de France.

V pelotonu se sily na sobotní rozhodující souboj šetřily a dojel do cíle s odstupem 13 minut a 43 sekund za vítězem. Před nedělním dojezdem do Paříže, kde se již tradičně neútočí na žlutý dres, čeká cyklisty poslední ostrý souboj o umístění v celkovém pořadí.

Peloton absolvuje 133,5 km dlouhou trasu ve Vogézách, na které je připraveno šest vrchařských prémií a jezdci nastoupají téměř 3500 výškových metrů.

Momentálně průběžné pořadí vypadá následovně: 1. Jonas Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 75:49:24, 2. Tadej Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -7:35, 3. Adam Yates (Brit./SAE Team Emirates) -10:45, 4. Richard Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) -12:01, 5. Simon Yates (Brit./Jayco-AlUla) -12:19, 6. Pello Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -12:50.

Zajímavé bude sledovat, jak se v poslední etapě změní celkové pořadí a kdo si nakonec odveze žlutý dres pro vítěze Tour de France.