Baník nedokázal vyhrát ani ve druhém pokusu a musel dohrávat proti Slovácku bez vyloučeného Bitriho.

Baník nedokázal vyhrát ani ve druhém pokusu a musel dohrávat proti Slovácku bez vyloučeného Bitriho.

Baník Ostrava a 1. FC Slovácko se utkaly ve druhém kole první fotbalové ligy. Zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0. I přes to, že Baník skóroval, gól Abdullahiho Tanka neplatil kvůli ofsajdu. Domácí navíc od 80. minuty hráli bez vyloučeného Enea Bitriho. Pro Slovácko to byl první bodovaný zápas v letošní sezóně, po prohře 1:3 v Liberci.

Utkání začalo za deště a v prvních dvaceti minutách byli hosté aktivnější. Slovácko, které v minulém týdnu vyhrálo 4:1 nad Českými Budějovicemi, si vytvořilo výraznou převahu a soupeře tlačilo do jeho vlastního vápna.

Hned v první minutě vystrašil Letáčka Vecheta a v páté minutě musel ostravský brankář vyrazit nad bombu Havlíka. Domácí se ubránili i šancím Kima Sung-pina a Petržely a kolem 20. minuty se dostali z velké defenzivy.

Hosté byli sice sehranější, ale bojovnost soupeře postupně jejich převahu eliminovála a po rohu si Bitri připravil první možnost. Jeho hlavička ale uvízla v chumlu hráčů v malém vápně. V 32. minutě Baník zahrozil i ze hry, když Tanko pálil po zpětné přihrávce Ewertona, ale brankář Heča reagoval rychle a míč vyrazil.

Ostrava pokračovala ve zlepšeném výkonu i po přestávce. Tanko dokonce v 50. minutě obešel gólmana a skóroval, ale jeho radost byla předčasná, protože VAR odhalil ofsajd.

Baník měl ve druhé půli mírnou převahu, ale několik slibných akcí nedotáhl do konce. Deset minut před koncem Bitri pozdě přiběhl do souboje s unikajícím Pavlem Juroškou a byl vyloučen. Havlík pak těsně minul branku z přímého kopu. Ostrava se v deseti více zatáhla, ale Slovácko si v přesilovce žádnou další příležitost nevypracovalo.

Baník Ostrava a Slovácko si tak rozdělili body a neprohráli ve třetím vzájemném zápase v lize po sobě. Slovácko venku v lize popáté v řadě nevyhrálo.

Rozhodčí: T. Klíma – Kříž, Horák – Orel (video). ŽK: Bitri, Boula (oba Ostrava). ČK: 80. Bitri. Diváci: 9016.

Sestavy:

Ostrava: Letáček – Ndefe, Bitri, Lischka, Kpozo (69. Šehič) – Boula – Tanko (85. Almási), Tetour, Šín (69. Kaloč), Ewerton (82. Blažek) – Kubala. Trenér: Hapal.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec – Sinjavskij, Trávník (75. P. Juroška), Kim Sung-pin (59. Mihálik), Havlík, Holzer (75. Doski) – Petržela (65. Valenta), Vecheta (59.