Trávník v Edenu selhal a Slavia plánuje další výměnu, tvrdí Tvrdík.

Trávník v Edenu selhal a Slavia plánuje další výměnu, tvrdí Tvrdík.

Trávník na stadionu Eden nezakořenil ani po šesti týdnech od položení. Klub musí přistoupit k výměně trávníku v nejbližším možném termínu. Tento problém se týká již od začátku ligového ročníku, na což si postěžoval i trenér Jindřich Trpišovský po nedělní výhře nad Zlínem. Hrací plocha v Edenu nebyla ideální ani v minulé sezoně.

Podle klubového mluvčího Martina Tvrdíka trávník v Edenu je v havarijním stavu a více času stráví hráči s opravováním děr než samotnou hrou. Tvrdík také upozornil na to, že není možné si představit, jak bude trávník vypadat po další zátěži a zhoršení klimatických podmínek.

Tvrdík také zmínil, že nefotbalové aktivity, jako jsou koncerty, se v Edenu konají každý rok během léta, kdy má fotbalová sezona pauzu. Přesto klub měl dříve jeden z nejlepších trávníků v profesionálním fotbale. Pokud je příčinou problémů extrémní počasí posledních dvou let, klub bude muset požádat akcionáře o změnu provozního řádu arény.

Slavia čeká domácí zápas ve čtvrtek od 19:00, kdy v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy přivítá ukrajinský tým Dnipro. Je otázka, zda se podaří trávník včas opravit a připravit ho pro tento zápas.