Plzeň zahájila skvělou střeleckou exhibicií, když zasáhla do sítě Jihočechů pětkrát

Plzeň zahájila skvělou střeleckou exhibicií, když zasáhla do sítě Jihočechů pětkrát

Vikoria Plzeň porazila Dynamo České Budějovice ve 4. kole první fotbalové ligy v poměru 5:2. Zápas začal nešťastně pro hostující tým, když v 8. minutě Traoré překonal brankáře Českých Budějovic po nepřesném odkopu. Dynamo však rychle odpovědělo a ve 10. minutě srovnalo skóre po centru Cadua, který posunul míč na Šulceho, který zblízka skóroval. Hosté mohli jít do vedení ještě před poločasem, ale Bucha a následně stejný hráč trefil tyč.

České Budějovice si během prvního poločasu nevypracovaly žádnou výraznou šanci, přesto se jim podařilo snížit. V 45.+3 minutě Hora proměnil penaltu po ruce Hejdy ve vápně. Proti Viktorii byl nařízen pokutový kop i ve čtvrtém ligovém utkání v řadě.

Dynamo mělo naději na rychlé vyrovnání hned na začátku druhého poločasu, když Bucha po Kopicově přihrávce prostřelil brankáře Janáčka. Ve 72. minutě zvýšil Šulc hlavou na 4:2 a chvíli nato snížil Osmančík. Dynamo však žádnou větší šanci na vyrovnání už nevytvořilo. Naopak v závěru zápasu Plzeň zahrála nesmyslnou rukou Adedirana a ve druhé minutě nastavení Šulc z penalty dokonal hattrick.

Dynamo České Budějovice tak prohrálo potřetí v řadě a s 17 inkasovanými góly má nejhorší defenzivu soutěže. Českobudějovický tým minule prohrál 1:5 v Hradci Králové.

Plzeň v součtu se čtvrtým triumfem v Evropské konferenční lize dobře naladila na odvetu proti maltskému týmu Gzira. V dalším kole první fotbalové ligy se Plzeň utká s Teplicemi.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ceske-budejovice-viktoria-plzen-4-kolo.A220807_144320_fotbal_par