Sparta přišla o body poté, co se jí vrátil kapitán, Teplice vyrovnaly v posledních minutách

Sparta přišla o body poté, co se jí vrátil kapitán, Teplice vyrovnaly v posledních minutách

Sparta Praha se po neúspěšném penaltovém rozstřelu s FC Kodaň nedokázala naladit na úvodní čtvrtfinálový duel Evropské ligy. V něm se představí na hřišti AEK Atény nebo Dinama Záhřeb.

Sparta v lize s Teplicemi podeváté v řadě neprohrála a od května 2014 bodovala na jejich hřišti v 10 utkáních po sobě. „Skláři“ nevyhráli v nejvyšší soutěži potřetí za sebou, ve čtyřech z úvodních pěti kol však bodovali. V neúplné tabulce jsou sedmí.

V sestavě Teplic po příchodu na hostování ze Slavie poprvé nastoupil záložník Hronek. Dánský trenér Sparty Brian Priske udělal oproti domácímu duelu s Kodaní šest změn v zahajovací jedenáctce. Na utkání dorazilo 15 841 diváků, větší návštěvnost na ligové utkání zažila Stínadla naposledy v říjnu 2013 proti Plzni (16 180 fanoušků).

V osmé minutě vypálil Fila z dálky k tyči, ale Vindahl balon pokryl. Sparta se k prvnímu většímu ohrožení hostující branky dostala v 25. minutě, Haraslínova tečovaná střela zpoza vápna těsně minula tyč. Po půlhodině hry Minčev přistrčil v šestnáctce míč na Ryneše, jenže ten napálil tyč. Za dalších 30 vteřin Laci vystihl špatnou Vachouškovu rozehrávku a Mejdr trefil druhou tyč.

Pražané ale zvýšenou aktivitu nakonec v gól přetavili. Dlouhý nákop brankáře Vindahla prodloužil Laci na volného Kuchtu a český reprezentant se tváří v tvář brankáři Grigarovi, který dříve chytal za Spartu, nespletl. Zásah hostů posvětil i videorozhodčí Kocourek. Kuchta třetím gólem v ligové sezóně dorovnal v čele tabulky střelců spoluhráče Haraslína. Letenští mají se 14 vstřelenými brankami nejlepší útok v lize.

V další příležitosti se ocitl Laci, ale přestřelil. V závěru úvodního dějství Krejčí zastavil unikajícího Filu a sparťanský kapitán k velké nelibosti teplických hráčů uviděl pouze žlutou kartu. Do hry se však vložil videorozhodčí a sudí Volek po zhlédnutí opakovaných záběrů hostujícího stopera ve třetí minutě nastavení vyloučil. Krejčí obdržel v ligové kariéře třetí červenou kartu. Severočeští ještě před odchodem do šaten zahrozili ze standardních situací.

V 56. minutě si Trubač vyměnil balon s Hronkem a nahrál Vachouškovi, který však velkou příležitost zahodil. Domácí se poté dlouho nemohli proti hostující obran