Lingr přestupuje do Feyenoordu za cenu 100 milionů korun, Slavia ocení jeho odchod

Lingr přestupuje do Feyenoordu za cenu 100 milionů korun, Slavia ocení jeho odchod

Podle nizozemského deníku De Telegraaf požaduje fotbalový klub Slavia Praha za 24letého ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra částku přibližně 4 miliony eur (96,1 milionu korun). Lingrův kontrakt s klubem v Edenu vyprší po této sezóně. Deník uvádí, že nizozemský šampion by preferoval hostování Lingra s opcí na trvalý přestup, která by se automaticky proměnila při splnění určitých podmínek.

O odchodu Lingra ze Slavie se mluví již delší dobu. Předseda představenstva ligového vicemistra Jaroslav Tvrdík nedávno uvedl, že český reprezentant buď prodlouží smlouvu v Edenu, nebo bude prodán.

Lingr byl dlouho sledován také Panathinaikosem Atény, ale zdá se, že hráč do Řecka neodejde. S Feyenoordem by se Lingr setkal ve skupině Ligy mistrů. Vloni na jaře hrál Lingr proti tomuto slavnému týmu z Rotterdamu ve čtvrtfinále Evropské ligy, kde Slavia vypadla.

V nizozemském klubu by se Lingr setkal s bývalým sparťanem, slovenským obráncem Dávidem Hanckem.

Lingr přišel do Slavie před třemi lety a s Pražany získal jeden ligový titul a dva domácí poháry. Bývalý hráč Karviné má v nejvyšší soutěži na kontě 160 startů a 38 branek. Za českou reprezentaci odehrál šest zápasů, ale gól zatím nedal.