Sparta získala významného hráče, který se účastnil loňského mistrovství světa.

Sparta získala významného hráče, který se účastnil loňského mistrovství světa.

Pětadvacetiletý ekvádorský fotbalista Ángelo Preciado podepsal smlouvu s obhájcem titulu, pražskou Spartou. Preciado, který nedávno reprezentoval Ekvádor na mistrovství světa v Kataru, přestoupil do Sparty z belgického týmu Genk za částku kolem tří milionů eur.

Preciado začal svou kariéru v klubu Independiente del Valle, se kterým v roce 2018 vyhrál Jihoamerický pohár, obdobu Evropské ligy. Poté přestoupil do belgického týmu Genk, s nímž získal belgický pohár. V dresu Ekvádoru si zatím připsal 30 startů.

Na nedávném mistrovství světa v Kataru nastoupil Preciado ve všech třech zápasech základní skupiny A proti Nizozemsku, Senegalu a domácí reprezentaci. Ekvádor skončil třetí a do vyřazovací fáze nepostoupil.

Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický vyjádřil radost z příchodu Ángela Preciada. „Máme radost, že se nám podařilo přivést Ángela. Těší nás, že si z možností, které měl, vybral právě Spartu,“ uvedl Rosický. Dodal také, že Preciado je reprezentantem své země v ideálním věku a že jeho přítomnost posílí kádr týmu.

Ángelo Preciado je sedmou letní posilou Sparty, která se na podzim představí v hlavní fázi Evropské ligy. Před ním klub získal záložníky Michala Ševčíka a Veljka Birmančeviće, slovenského brankáře Jakuba Surovčíka, dánského brankáře Petera Vindahla, nigerijského útočníka Victora Olatunjiho a gambijského obránce Jamese Gomeze.