Tresty za derby: Bořil dostal čtyřzápasovou stopku, Krejčí na dvouzápasovou.

Tresty za derby: Bořil dostal čtyřzápasovou stopku, Krejčí na dvouzápasovou.

V nedávném derby mezi fotbalovými kluby Slavia a Sparta se odehrála událost, která vyvolala velké emoce a následné tresty. Asistent trenéra Slavie, Pavel Šehák, a vedoucí mužstva Sparty, Miroslav Baranek, byli potrestáni za své chování během zápasu.

Celá situace nastala v 88. minutě utkání, kdy došlo k faulu slávisty Mojmíra Chytila na brankáře Sparty Petera Vindahla. Následovala strkanice mezi hráči a do potyčky se zapojili i kapitáni obou týmů, Bořil a Krejčí. Oba hráči obdrželi červenou kartu, přičemž Bořil byl aktivnější a ještě srazil na zem hostujícího hráče Haraslína.

Šehák a Baranek se neoprávněně dostali na hrací plochu, což je zakázáno pravidly. Navíc slávistický asistent ještě lehce zatáhl za rukáv čtvrtého rozhodčího Ondřeje Pechance. Disciplinární komise posoudila chování Bořila a Krejčího jako tělesné napadení a podle příslušného paragrafu disciplinárního řádu mohla udělit trest až na osm soutěžních utkání.

„Při hodnocení jsme brali v úvahu celý průběh konfliktu a zhodnotili jsme, že u hráče Krejčího šlo primárně o držení a cloumání. U hráče Bořila šlo i o udeření, a to i vůči hráči Haraslínovi,“ vysvětlil předseda komise Richard Baček důvod udělení vyššího trestu Bořilovi.

Krejčí tak přijde o středeční utkání domácího poháru na stadionu Letná a o víkendový ligový zápas s Plzní. Bořil zmešká zápas MOL Cupu a následně tři ligová kola.

Sparta v derby na Slavii remizovala 1:1 a stále se udržuje na čele ligové tabulky. Celá situace však ukázala, že emoce ve fotbale mohou dostat hráče i funkcionáře do problémů a vést k tvrdým trestům.