Sparta si ve vyrovnaném zápase s Plzní udržela těsné vedení díky zásahu Vitíka v poslední minutě.

Sparta si ve vyrovnaném zápase s Plzní udržela těsné vedení díky zásahu Vitíka v poslední minutě.

Sparta Praha porazila Viktoria Plzeň ve 10. kole první fotbalové ligy v poměru 2:1. Zápas byl poznamenán červenou kartou pro hráče Plzně Krejčího, kterého nahradil stoper Panák v roli kapitána.

Domácí se ujali vedení již po dvou minutách hry. Ryneš našel kolmou přihrávkou Haraslína, který si zpracoval míč a přihrál na hranici malého vápna zakončujícímu Laciho. Albánský reprezentant tak vstřelil svůj první gól za Letenské v nejvyšší soutěži.

Deset minut poté vypálil z dálky agilní Ryneš, brankář Staněk skákavým míčem vyrazil před sebe a poradil si také se Sadílkovou dorážkou.

Na opačné straně Kuchta na vlastní polovině přišel o míč, Cadu odcentroval do vápna na zadní tyč, ovšem brankář Vindahl proti Traorého nelehkému zakončení ze vzduchu včas zasáhl.

Poté balon ztratil Durosinmi a Ryneš dlouhým nákopem našel Kuchtu, Staněk však jeho pohotové zakončení vyrazil.

Ve 26. minutě Viktoria srovnala, když si na Kalvachův centr z rohového kopu nejvýše vyskočil Durosinmi, na jehož skákavou hlavičku Vindahl nedosáhl. Nigerijský útočník skóroval ve čtvrtém kole po sobě a celkově pošesté v ligovém ročníku.

Pražané si za minutu a půl vzali vedení zpět. Preciado vyhraným hlavičkovým soubojem s Caduem posunul Sadílka do brejku, který vyřešil Kuchta střelou do Staněkova protipohybu. Český reprezentant se zapsal mezi střelce popáté v ligovém ročníku.

Západočeši krátce poté srovnali zásluhou Cadua, jenže do hry vstoupil videorozhodčí Machálek a hlavní sudí Pechanec po zhlédnutí opakovaných záběrů branku kvůli Dwehově ruce v pokutovém území odvolal.

Krátce po změně stran mohl náskok Sparty zvýšit Kuchta, jenže z šestnáctky přestřelil. Po téměř hodině hry nejlepší ligový střelec sparťan Haraslín zakončil těsně vedle. V další šanci se do střely střídajícího domácího útočníka Olatunjiho vrhl hostující kapitán Hejda.

V 84. minutě se prosadil domácí stoper Sørensen, stejně jako v úvodním dějství ale intervenoval VAR a Pechanec po přezkoumání situace gól neuznal.

Hosté nakonec mohli srovnat. Po sérii rohů vystřelil v šesté minutě nastavení Kalvach, stoper Vitík však na brankové čáře míč odhlavičkoval.

Obhájce titulu v nejvyšší soutěži zůstal neporažen, z toho poosmé zvítě