Olomouc porazila Mladou Boleslav a dosahuje třetího místa. Pardubice získaly bod v Ostravě.

Olomouc porazila Mladou Boleslav a dosahuje třetího místa. Pardubice získaly bod v Ostravě.

V nedělním utkání 11. kola první fotbalové ligy se Sigma Olomouc střetla s FK Mladá Boleslav. Olomoučtí se prosadili hned čtyřikrát a zvítězili vysoko 4:0. První branku vstřelil ve 26. minutě Juraj Chvátal, další tři góly přidali Ondřej Zmrzlý, Jakub Pokorný a Vít Beneš. Hosté navíc od 72. minuty hráli oslabeni po vyloučení Ondřeje Karafiáta. Sigma tak získala tři body a posunula se na třetí místo v tabulce, zatímco Mladá Boleslav je na sedmé příčce.

Dalším zápasem bylo utkání mezi Slováckem a Teplicemi. Slovácko zvítězilo 2:0 a porazilo Teplice již posedmé za sebou v nejvyšší soutěži. Týmu z Uherského Hradiště pomohlo k výhře vyloučení hostujícího Lukáše Marečka ve 25. minutě. Rigino Cicilia a Marek Havlík využili přesilovku a střelecky se prosadili. Slovácko se tak posunulo na čtvrté místo v tabulce.

Bohemians Praha 1905 remizovali doma se Zlínem bez branek. Tým Bohemians udržel čisté konto a získal první bod v letošní sezoně nejvyšší soutěže. Přesto zůstávají poslední v tabulce o bod za Karvinou. Pražané tak nepřekvapivě neprodloužili sérii bez výhry, která trvá již čtyři zápasy.

Dynamo České Budějovice porazilo Karvinou 1:0. Jedinou branku vstřelil v 87. minutě Musa Alli. Jihočeši zvítězili po třech kolech a posunuli se na 12. místo v tabulce. Karviná naopak po výhře nad Libercem ve druhém zápase pod novým trenérem Jurajem Jarábkom neuspěla a klesla na předposlední pozici.

V posledním nedělním utkání se Baník Ostrava střetl s FK Pardubice. Ostrava remizovala 1:1, přičemž jedinou branku za domácí tým vstřelil Ewerton a vyrovnání z penalty přidal Daněk. Ostrava tak získala bod a zůstává na 6. místě v tabulce, zatímco Pardubice jsou na 10. příčce.

Celkově bylo nedělní kolo první ligy plné gólů a zajímavých zápasů. Sigma Olomouc se prosadila čtyřikrát a zvítězila nad Mladou Boleslaví, Slovácko porazilo Teplice a udržuje si sérii výher, Bohemians Praha 1905 remizovali se Zlínem, Dynamo České Budějovice porazilo Karvinou a Baník Ostrava remizoval s Pardubicemi.