Sparťané dominantně porazili Budějovice 4:0 na Letné

Sparťané dominantně porazili Budějovice 4:0 na Letné

Ve fotbalovém utkání mezi týmy Sparta Praha a Dynamo České Budějovice se Spartě podařilo zvítězit vysokým skóre 4:0. Branky za Spartu vstřelili Kairinen, Pešek, Sørensen a Ševčík. Rozhodčím zápasu byl Berka, asistovali mu Mokrusch a Leška, a na videu pomáhal Kocourek.

Zápas se konal na stadionu Sparty před 16 537 diváky. Sparta nastoupila s týmem ve složení Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Karabec, Pešek – Kuchta. Během zápasu trenér Priske provedl několik střídání, když na hřiště poslal hráče Gomeze, Lacie, Ševčíka, Birmančeviče a Sejka.

Na druhé straně se České Budějovice postavily proti Spartě s týmem ve složení Šípoš – Havel, Matouš, Nikl, Králik – Osmančík, Čermák, J. Hora, Hellebrand, Trummer – Šigut. Trenér Nikl také provedl několik střídání během utkání, když na hřiště poslal hráče Skaláka, Hubínka, Suchana, Adedirana a Sladkého.

Sparta se v průběhu zápasu ukázala jako silný tým a dokázala si vytvořit mnoho šancí. Kairinen otevřel skóre v 17. minutě a Pešek přidal druhou branku před koncem prvního poločasu. Hned na začátku druhého poločasu se trefil Sørensen a Ševčík potvrdil vítězství Spartě čtvrtou brankou v 76. minutě.

Tento výsledek znamenal pro Spartu důležité tři body v boji o titul v české fotbalové lize. Tým se nachází na předních příčkách tabulky a s takovým výkonem by mohl mít reálnou šanci na zisk mistrovského titulu. Naopak pro Dynamo České Budějovice to byla další porážka, která jim nezlepšila postavení v tabulce.

Celkově se jednalo o dobře odehraný zápas, ve kterém Sparta ukázala svou sílu a kvalitu. Diváci měli možnost vidět několik pěkných gólů a zajímavé akce. Doufejme, že oba týmy budou pokračovat ve svých úspěšných výkonech a přinesou fanouškům ještě mnoho radosti v dalších zápasech.