Baník utrpěl první domácí porážku v sezoně, Jablonec se vyšvihl z předposledního místa.

Baník utrpěl první domácí porážku v sezoně, Jablonec se vyšvihl z předposledního místa.

V neděli se odehrál zápas mezi Baníkem Ostrava a FK Jablonec, který skončil vítězstvím Jablonce 1:0. Ostrava začala zápas aktivně a vytvořila si několik palebných možností, ale brankář Hanuš všechny střely zlikvidoval. Jablonec naopak sázeli na rychlé brejky a měli několik šancí, ale nedokázali je proměnit.

Ve druhé půli pokračovala Ostrava v tlaku, ale opět se jim nedařilo skórovat. Jablonec se snažil využít protiútoků, ale ani jim se nepodařilo skórovat. Ostrava měla výhodu domácího prostředí, ale to jim nepomohlo a prohráli poprvé doma v této sezóně. Naopak Jablonec zvítězil venku v lize po dlouhé době.

Jedinou branku zápasu vstřelil Chramosta v 84. minutě. Ostrava se snažila vyrovnat, ale už se jim to nepodařilo. Zápas sledovalo 8330 diváků.

Sestavy:

Baník Ostrava: Letáček – Ndefe (62. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta (88. Fadairo), Rigo, Šín, Ewerton – Kubala (62. Almási) – Tanko (77. J. Klíma). Trenér: Hapal.

FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado (85. Souček), Polidar – Houska (90. Hübschman), Kratochvíl – Čanturišvili, Martinec, Alégué (63. Chramosta) – Krulich (63. Pleštil). Trenér: Látal.

Baník Ostrava tak prohrál doma poprvé v této sezóně a Jablonec získal vítězství venku po dlouhé době.