Ondra ještě nemá jistotu účasti na olympiádě, ve evropské kvalifikaci skončil na čtvrtém místě.

Ondra ještě nemá jistotu účasti na olympiádě, ve evropské kvalifikaci skončil na čtvrtém místě.

Český reprezentant Adam Ondra nedokázal na evropské olympijské kvalifikaci ve sportovním lezení v Lavalu (Francie) postoupit do finále. Přestože držel naději na vítězství, nakonec skončil na čtvrtém místě.

Ondra se v disciplíně boulderingu, ve které má tři tituly mistra světa, umístil na třetím místě se ztrátou osmi desetin bodu na lídra Alberta Ginése ze Španělska. S patnáctibodovým náskokem vedl domácí Francouz Sam Avezou, ale nakonec pokazil obtížnost a uvolnil cestu soupeřům.

Na celkové průběžné vedení si Ondra nemohl vůbec stěžovat. Dostal se na 64 ze sta možných bodů, což mu stačilo pouze na třetí místo. Vítězem se stal osmnáctiletý Brit William Bosi, který jako jediný vylezl až na vrchol a získal přes 36 bodů.

Tímto výsledkem se Ondrova šance na postup na olympijské hry v Tokiu rozplynula. Musí se tak připravit na další kvalifikační sérii, ve které postoupí pouze deset nejlepších.

Celkově se evropská olympijská kvalifikace ve sportovním lezení v Lavalu zúčastnilo mnoho talentovaných závodníků. V kategorii žen zvítězila Francouzka Nolwenn Bertoneová.

Adam Ondra je jedním z nejúspěšnějších lezců na světě. V minulosti získal mnoho titulů a stal se ikonou tohoto sportu. I přes nepříznivý výsledek na kvalifikaci věříme, že se mu podaří vrátit se na vrchol a dosáhnout dalších úspěchů.