Sparta se dostala z problémů díky penaltě a porazila Bohemians 2:0 v derby.

Sparta se dostala z problémů díky penaltě a porazila Bohemians 2:0 v derby.

V neděli se odehrálo 14. kolo první fotbalové ligy mezi Spartou Praha a Bohemians Praha 1905. Sparta vyhrála 2:0 a získala tak tři body. V utkání se vrátil do sestavy Vitík, který byl dlouho zraněný, a na lavičce se objevil nejlepší ligový střelec Haraslín. Kapitán Krejčí chyběl kvůli zranění. Naopak Bohemians postrádali brankáře Jedličku, kterého nahradil Reichl, a útočníka Matouška.

První poločas nepřinesl mnoho nebezpečných akcí. Hosté se zaměřili na obranu a domácí je nepustili do větších šancí. Ve 20. minutě Kairinen nahrál Kuchtovi, jeho střelu však stoper Hůlka srazil na roh. O chvíli později si Sörensen naskočil na centr z rohového kopu, ale Reichla neohrozil. Vrátný Vindahl v prvním poločase nebyl prověřen.

V 66. minutě se Hybš ocitl v pokutovém území a Kuchtu srazil. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil Birmančevič. Byl to jeho čtvrtý gól v letošní sezóně. V 81. minutě přidal Sparta pojistku. Birmančevič posunul míč na Sadílka, který překonal vyběhnutého Reichla. Byl to první gól Sadílka v letošní sezóně.

Sparta se díky výhře vrátila do čela tabulky o dva body před městským rivalem Slavií. V následujícím kole je čeká domácí zápas s Plzní.