Trenér Nikl končí v Českých Budějovicích po pádu na dno, Zápotočný zůstává.

Trenér Nikl končí v Českých Budějovicích po pádu na dno, Zápotočný zůstává.

Vedení klubu SK Dynamo České Budějovice a trenér Marek Nikl se dnešním dnem dohodli na ukončení spolupráce. Klub v krátkém prohlášení uvedl, že se rozhodli tak kvůli neuspokojivým a neakceptovatelným výsledkům. Tým teď dostává nového šéfa, což je impulz a vzkaz do kabiny. Zároveň se tým redukuje a upravuje, ale zachovává se kontinuita práce a doufá se v její zefektivnění.

Marek Nikl je čtvrtým hlavním trenérem, který skončil ve funkci během podzimní části sezony. Již na začátku v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolání Tomáše Hejduška nastoupil Juraj Jarábek. Před měsícem po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka.

Nikl přišel na jih Čech před rokem z druholigové Příbrami společně se Zápotočným a v minulé sezóně pomohl Dynamu k desátému místu a účasti v nadstavbové skupině o umístění. V aktuálním ligovém ročníku se ale Českým Budějovicím nedaří a po 15 kolech jsou na poslední příčce. Dynamo v nejvyšší soutěži prohrálo čtyřikrát po sobě a v reprezentační pauze vypadlo v osmifinále poháru s Jabloncem.

Zápotočný povede jihočeský tým poprvé sám v roli hlavního kouče v sobotu na hřišti pražské Slavie. Dosud v zápasech oficiálně figuroval jako Niklova asistent.