Zamyslete se nad svými činy, vzkázal Svědík. Jsem znechucený, přidal Jílek.

Zamyslete se nad svými činy, vzkázal Svědík. Jsem znechucený, přidal Jílek.

Ligové utkání mezi týmy Sigma Olomouc a Slovácko skončilo remízou 1:1. Po zápase se oba trenéři vyjádřili k nevhodným podmínkám, ve kterých se utkání odehrálo. Václav Jílek, trenér Sigmy, prohlásil, že je znechucen tím, jak se utkání mohlo odehrát na takovém hřišti. Martin Svědík, stratég Slovácka, se s ním shodl a dodal, že nerozumí tomu, co od fotbalu očekávají.

Podle Jílka nebylo dnes vhodné hrát na takovém hřišti a mrzí ho, že někdo takové podmínky vůbec dopustil. Trenér týmu ze Slovácka apeloval na ty, kteří o tom rozhodli, aby se zamysleli nad svým rozhodnutím. Jílek také kritizoval kompetentní osoby, které podle něj nezhodnotily terén s ohledem na předpověď počasí.

Na nevhodných podmínkách utrpěl zranění záložník Sigmy Jan Navrátil již při rozcvičování. Jílek vyjádřil zklamání z toho, že nebylo dostatečně chráněno zdraví hráčů. Trenér ze Slovácka souhlasil s tím, že Navrátil se zranil kvůli podmínkám na hřišti již při rozcvičování.

Diváci také neměli z utkání žádnou radost. Na stadionu Androva dorazilo jen něco přes dvě tisícovky diváků. Jílek ocenil jejich přítomnost, ale dodal, že by si zasloužili lepší podmínky. Trenér Sigmy také uvedl, že dělají vše pro to, aby diváky vyhnali z ochozů, protože je evidentní, že se po jejich odchodu rozbije i hřiště. Jílek nechápe, proč se takto hazarduje s fotbalem jako produktem.

Samotný zápas na zasněženém trávníku trenéři ani nechtěli hodnotit. Jílek prohlásil, že se o fotbale nemá cenu bavit, protože to byly spíše dětské hry na sněhu.