Fanoušci Budějovic se dopustili zrady, což bude mít negativní dopad na tým. Avšak potrestání celého kotle není optimálním řešením.

Fanoušci Budějovic se dopustili zrady, což bude mít negativní dopad na tým. Avšak potrestání celého kotle není optimálním řešením.

České Budějovice se potýkají s vážnými problémy ve svém fotbalovém klubu. Nedávno jsem četl, že porážka doma s Hradcem je již jejich sedmá v řadě, což je klubový rekord. Tím se nemají čím chlubit. Hned po utkání rezignoval na trenérskou funkci Tomáš Zápotočný a před několika týdny z funkce odstoupil i jeho kolega Marek Nikl.

Nemohu posoudit, zda měli jít spolu, nebo zda měl Tomáš vydržet. Nemám detailní informace o situaci v klubu. Nicméně si zaslouží obdiv za to, že to v tak těžké době nevzdal a chtěl se s tím porvat. Bohužel to nedopadlo. Důležité ale není, jak se cítil on, ale aby bylo mužstvo v pohodě a aby se zvedlo.

Osobně nejsem příznivcem radikálního řezu jako je výměna trenéra uprostřed sezóny. Vždycky je lepší počkat na přestávku, až má nový kouč čas mužstvo si doladit či doplnit. V případě Budějovic zbývá v podzimní části už jen utkání na Bohemce. Ale pokud je stav vážný a vazby narušené, pak asi nemělo smysl čekat. Na druhé straně přicházejí Jihočeši o jedno utkání, k boji o záchranu budou potřebovat každý zápas, ve kterém mohou bodovat.

Vedení se rozhodlo uzavřít kotel, protože fanoušci v Plzni tropili výtržnosti a házeli přímo na hráče dýmovnice. Nakonec na stadion nepřišlo ani tisíc diváků. Takové opatření se mi nelíbí. Chápu, že jsou všichni rozhozeni z toho, že ve složitém období je zrada i ze strany vlastních fanoušků a ublížení, když je podpora co nejvíce vítaná. Ale jsou jistě mezi nimi takoví, kteří stojí za všech situací za svým týmem, chodí i na druhou ligu, a ti jsou potrestáni zákazem jít do kotle rovněž.

Mladá Boleslav dohrávala během dvou týdnů dva odložené duely. Proslýchalo se, že trenér Marek Kulič při utkání v Edenu proti Slavii pošetřil některé své opory. Já si myslím, že by měla nastupovat ta nejlepší sestava, která se vyvine, ale hodnotí se vždy výsledek. Když se něco zkusí a není dobré, je to špatné, když se to povede, každý tleská. Ale domácí remíza s Karvinou není to, co by si Mladoboleslavští přáli.

Přestože prohrávali o dva góly, nakonec vyrovnali, aspoň něco. Bod jim zajistil svou trefou hlavou Hilál Júsuf, který předtím neproměnil pokutový kop. V takových případech se říká, že se vykoupil, ale tak to není. Kdyby penaltu proměnil, Boleslav by vyrovnala