Kouč Sparty Priske vyjadřuje překvapení nad osmnáctiměsíčním pobytem v Česku

Kouč Sparty Priske vyjadřuje překvapení nad osmnáctiměsíčním pobytem v Česku

Sparta Praha, jeden z nejúspěšnějších fotbalových klubů v České republice, má za sebou úspěšnou první polovinu sezony. Klub momentálně vedoucí české ligy si připsal výhru 2:1 nad Teplicemi v 19. kole a předstihl tak svého městského rivala Slavii o pět bodů. Sparta se také probojovala do vyřazovací fáze Evropské ligy a je ve čtvrtfinále domácího poháru.

Trenér klubu, bývalý dánský fotbalista Pavel Priske, je nadšený z dosavadního průběhu sezony. Sparta nasbírala 50 bodů v české lize a odehrála deset náročných utkání v Evropě. Priske chválí hráče za jejich tvrdou práci a zdůrazňuje, že tým se zlepšil jak ofenzivně, tak defenzivně. Klíčem k úspěchu Sparty je podle něj nejen kvalitní hřiště a fanoušci, ale také vzájemná podpora hráčů v kabince.

Priske, který převzal tým loni v květnu, je překvapený úspěchem, který klub za posledních osmnáct měsíců dosáhl. Přestože si věřil, neuměl si představit takový úspěch ve Spartě, když přišel do cizí země pracovat s jinými lidmi. Ocenil také lásku a podporu fanoušků, která pro něj znamená hodně.

Teď si Priske plánuje odpočinek během zimní přestávky a očekává změny v kádru během přestupového okna. Jaké hráče přivede nebo propustí, zatím není jasné.

Sparta Praha se tedy může pochlubit úspěšnou první polovinou sezony a doufá, že si udrží své vedení v české lize a postoupí dál v Evropské lize a domácím poháru.