Bývalý kancléř Mynář opět potrestán dvouletým trestem Etickou komisí

Bývalý kancléř Mynář opět potrestán dvouletým trestem Etickou komisí

Roman Mynář, člen Fotbalové asociace České republiky (FAČR) za klub TJ Osvětimany ze Zlínského kraje, byl potrestán etickou komisí FAČR za svou účast v aféře kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra. Komise dospěla k závěru, že Mynář se provinil ve třech případech, kdy naváděl Berbra k ovlivnění utkání Fortuna ligy. Konkrétně šlo o zápasy proti Bohemians 1905, Zbrojovce Brno a Dukle Praha v březnu a dubnu roku 2018.

Etická komise potvrdila, že Mynář porušil paragraf disciplinárního řádu, který trestá narušení regulérnosti soutěže a utkání. Za svůj prohřešek dostal dvouletý zákaz účasti na všech aktivitách spojených s činností FAČR a pokutu ve výši 50 tisíc korun. Mynář má možnost se odvolat k odvolací komisi do pěti dnů.

Celá aféra se týkala žádosti Berbra o pomoc od Mynáře ohledně podpory a ochrany prvoligového klubu 1. FC Slovácko. Berbr spolu s dalšími lidmi čelí podezření z korupce a ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy. Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu objevili komunikaci mezi Mynářem a Berbrem, ve které Mynář žádal Berbra o dozor nad nominací rozhodčích.

Tato aféra je dalším příkladem korupčního jednání ve fotbalovém prostředí. FAČR se snaží tvrdě postihovat takovéto prohřešky a udržet fotbalovou soutěž v České republice čistou a regulérní.