Obchod snů v Plzni zkolaboval, Durosinmi nepřestoupí do Frankfurtu kvůli neúspěšným testům.

Obchod snů v Plzni zkolaboval, Durosinmi nepřestoupí do Frankfurtu kvůli neúspěšným testům.

Rafi Durosinmi, 21-letý fotbalista z Nigérie, nedávno oslavil své 21. narozeniny, ale jeho životní dárek se mu zatím nedostal. Plzeňský fotbalový klub byl s Eintrachtem Frankfurt dohodnut na přestupu za částku kolem devíti milionů eur (asi 222 milionů korun) a hráč měl podepsat smlouvu do léta 2028. Bohužel, vysoký útočník neprošel zdravotní prohlídkou.

Durosinmi, který pochází z Lagosu, podstoupil v říjnu operaci poškozených vazů a momentálně není schopen hrát. Podle informací Bildu však problémy s kolenem nejsou důvodem, proč se Frankfurt rozhodl od dohody odstoupit. Je logické, že klub byl informován o hráčových problémech s vazy již delší dobu.

Před zraněním vstřelil Durosinmi v této ligové sezóně šest gólů a další tři branky přidal v předkolech Evropské konferenční ligy. V Německu očekávali od této posily hodně, i když podle odborníků by nebyl okamžitou posilou. Ve Frankfurtu věřili, že mladý plzeňský útočník má potenciál prosadit se v bundeslize. Nyní Eintracht hledá náhradu za Durosinmiho.