Přestup Staněka do Slavie představuje výhodnou nabídku pro Plzeň, tvrdí trenér Viktorie Koubek.

Přestup Staněka do Slavie představuje výhodnou nabídku pro Plzeň, tvrdí trenér Viktorie Koubek.

Brankář Tomáš Koubek potvrdil, že jeho spoluhráč Matúš Staněk má slíbený odchod z Viktorie Plzeň v případě adekvátní nabídky. Koubek byl překvapen, že se jedná o český klub, protože se stále mluvilo o zahraniční nabídce. Nakonec se však ukázalo, že zahraniční nabídka nedošla a Staněka nahradila pražská Slavia. Koubek si však pochvaluje, že to pro Plzeň vypadá jako dobrý deal.

V rámci transferu Staněka získala Plzeň finanční kompenzaci a také záložníky Lukáše Červu a Matěje Valentu. Staněk působil v Plzni čtyři roky a vypracoval se v jedničku. Koubek si však myslí, že náhrada je dostatečná a trenérský tým má důvěru ke gólmanům, kteří jsou aktuálně v klubu.

Koubek také neví, kdo bude nástupcem Staněka, ale věří, že Martina Jedličku, Viktora Baiera a Mariána Tvrdoně to zvládnou. Příchod Červy a Valenty je podle Koubka nejvýznamnějším posílením kádru. Rafiu Durosinmi zůstal v Plzni, protože neprošel zdravotní prohlídkou v Eintrachtu Frankfurt. Adam Vlkanova by měl zamířit na hostování do polského Chorzówa.