Sparta zvýšila finanční limit pro posily díky Rosickému a nevyloučila další přestupy.

Sparta zvýšila finanční limit pro posily díky Rosickému a nevyloučila další přestupy.

Přestupové okno pro Spartu Praha není zavřené, tvrdí Rosický

Podle bývalého fotbalisty Tomáše Rosického je přestupové okno pro Spartu Praha stále otevřené. Rosický tvrdí, že klub sleduje určitou skupinu hráčů a pokud se situace na trhu otevře, budou reagovat. Jako příklad uvedl příchod Markuse Solbakkena, který byl pro Spartu velkým posílením.

Podle médií vyšel Solbakken Spartu na zhruba 50 milionů korun. Rosický však tvrdí, že mantinely pro přestupy se posunuly a klub si může dovolit investovat více do hráčů. Přesto však nevyloučil změnu v kádru směrem odchodu některého ze stabilních členů základní sestavy.

Rosický uklidňuje fanoušky tím, že momentálně nemají na někoho oficiální nabídku, ale zájem o hráče je. Pokud by se nějaký tým vážně zajímal o některého z hráčů Sparty, klub by mu těžko odolával. Nicméně Rosický zdůrazňuje, že chtějí tým udržet pohromadě.

Co se týče brankářského postu, pravděpodobně se nezmění. I když bývalý gólman Sparty Tomáš Vaclík rozvázal smlouvu s New England Revolution v MLS, Rosický tvrdí, že jsou spokojeni se současnou brankářskou trojicí a nemají žádný signál, že by se to mělo měnit. Nicméně Rosický dodává, že pokračování Vaclíka ve Spartě do budoucna nemusí být marné.