Německá liga: Bayern München prohrál i s nováčkem, černé dny pokračují

Německá liga: Bayern München prohrál i s nováčkem, černé dny pokračují

Fotbalisté Bayernu Mnichov prohráli ve 22. kole německé ligy na hřišti nováčka Bochumi v poměru 2:3. Tato porážka znamená třetí neúspěch obhájců titulu za sebou a ztrátu osmi bodů na vedoucí Leverkusen.

Bayern se ujal vedení v 14. minutě po zásahu Musialy, ale domácí dokázali skóre otočit těsně před pauzou. Nejlepší střelec týmu Asano vyrovnal v 38. minutě po rychlém brejku a Schlotterbeck zvýšil hlavou po rohovém kopu.

Ve 78. minutě byl Upamecano vyloučen po faulu v pokutovém území, Stöger proměnil penaltu a zvýšil náskok Bochumi. Kane snížil na 2:3 v 87. minutě, ale Bayern nedokázal srovnat.

V dalším zápase remizoval Frankfurt 3:3 ve Freiburgu. Eintracht má na poslední pohárovou příčku náskok tří bodů před Brémami. Freiburg má horší skóre než Werder.

V základní sestavě Frankfurtu nastoupila zimní posila Kalajdzic, ale musel střídat po deseti minutách kvůli zranění. Nahradil ho Knauff, který se dvakrát prosadil ve 35. a 72. minutě. Marmoush otevřel skóre pro Eintracht, Doan a Grifo dvakrát vyrovnali pro Freiburg.

V anglické lize Manchester United porazil Luton 2:1 díky dvěma brzkým gólům Højlunda. Dánský útočník otevřel skóre po 36 vteřinách a poté se trefil ještě v 7. minutě. Morris snížil pro Luton, ale United si udrželi vedení.

Brighton deklasoval 5:0 poslední Sheffield, který má negativní rekord s 62 inkasovanými góly v úvodních 25 zápasech. V čele tabulky Premier League je Liverpool s náskokem dvou bodů před Arsenal.

Ve španělské lize remizoval vedoucí Real Madrid 1:1 s Vallecanem. Joselu poslal Real do vedení, De Tomás vyrovnal z penalty. Real má náskok šesti bodů před Gironou.

Na čele tabulky La Ligy je Real Madrid s náskokem šesti bodů před Gironou a devíti bodů před Barcelonou. Sheffield United a Almería jsou na dně tabulky svých lig s pouhými osmi body.